İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu vefatının 17. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun önderliğinde düzenlenen etkinliğe başta eşi Macit Sefiloğlu ile kızı Dilan Sefiloğlu olmak üzere İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Anma etkinliğinde gazetecilik meslek kuruluşlarının temsilcileriyle genç meslektaşları, rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan 2000 tarihinde, 40 yaşında vefat eden EBSO Basın Müşaviri, gazeteci Aytaç Sefiloğlu'na ilişkin anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, “17 yıl çabuk geçti, Aytaç gerçekten İzmir’in en çok sevilen herkesin takdir ettiği biri. Aytaç Sefiloğlu yarattığı kıymetlerle değerli, mesleğe kattıklarıyla değerli. Gazetecilik mesleğinde hep yenilikler yaratan kişi oldu. Sadece muhabirlik değil kendisine özgü televizyon programları da yapardı. Gazeteciliğin dışında kurum halkla ilişkiler konusunda da örnek oldu. Sanayicilerin halkla ilişkiler öğrenmesine de vesile oldu. Aytaç dayanışmacı ve paylaşımcıydı” dedi.

Eşi Macit Sefiloğlu da gelenlere teşekkür ederek, eşi ile ilgili anılarını paylaştı. Sefiloğlu, “Aytaç hep bilgilerini gençlerle paylaşırdı. Mesleğin itibarını her anlamda savunur ve bu itibarın genç nesiller tarafından sürdürülmesi için çaba sarf ederdi” dedi.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise, “İzmir’de ekonomi muhabirliğinin kimlik kazanmasında büyük payı olan meslektaşımız. Basın Danışmanlığı’na da katkıları olan biri. Bugünlerde herkes ötekileştirdiğini hissediyor. Aytaç Ablanın herkesi kucaklayan bir üslubu vardı” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Aytaç Sefiloğlu ile anılarını paylaştı. Sefiloğlu'nun müthiş bir haberci ve önemli bir bilgi kaynağı olduğunu belirten Dikmen, “Kendisi ile çok önemli çalışmalara imza attık. Avrupa ve Asya'ya yayın yapan bir radyo programı hazırlıyordum. Kendisi ile İzmir ve Ege ekonomisiyle ilgili neler yapacağımızı konuşurduk. O yayına önemli katkılarda bulunurdu beni yönlendirirdi. Ekonomi haberciliğinin gelişmesinde büyük katkıları oldu. İzmir ekonomisinin geniş alanlarda duyulmasını sağladı. Kendisine 'kaynağım' derdim. Çok iyi bir gazeteciydi. Sevgiyle anıyorum” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu da, Sefiloğlu'nun çok zarif ve saygılı bir insan olduğunu aynı zamanda çok da iyi bir gazeteci olduğunu vurguladı.

Göçmenoğlu, Sefiloğlu'nun nedenle aradan 17 yıl geçse de unutulmadığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi