Buca, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. Yılını “Meşalelerle Cumhuriyet Yürüyüşü” ile kutladı. Binlerce Bucalı, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüşte ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle tek yürek olup, Cumhuriyetine sahip çıktıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Meşaleli yürüyüşünde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar da binlerce Cumhuriyet sevdalısıyla birlikte yürüdü.

Buca Belediyesi önünde başlayan yürüyüş Kasaplar Meydanı’na kadar sürdü. Meşalelerle sokakları aydınlatan Bucalılara çevredeki esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Meşalelerle Buca’nın merkezini aydınlatan binlerce kişinin dilindeki slogan ise “Yaşasın Cumhuriyet” oldu.

Kasaplar Meydanı'nda toplanan Bucalılara seslenen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, Cumhuriyetin çağdaş, laik ve demokrat Türkiye'yi yaratan değerlerin toplamı olduğunu belirtirken, "Bunu yükseltmek ve korumak hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise coşkulu katılımdan dolayı hemşerilerine teşekkür ederek, "Gözlerinizdeki parıltı meşalelerin parıltısını bastıracak kadar kuvvetli. Büyüklerimizin Cumhuriyeti kazanırken ne kadar ağır bedeller ödediğini biliyoruz. Biz onların sayesinde bugünlere geldik. O yüzden bu kadar güçlü bu kadar kararlıyız. Bugün burada Atatürk'ünde dediği gibi söz konusu vatansa, Cumhuriyetse gerisi teferruattır ve bunu herkes görmüştür. Bizim tek başkomutanımız da Mustafa Kemal Atatürk'tür" diye konuştu.

Kasaplar Meydanı’na kadar büyük bir coşkuyla yürüyen yüzlerce Bucalıyı Buca Belediyesi Roman Bandosu marşlarla karşıladı. Roman Bandosu, çaldıkları birbirinden keyifli şarkılarla Bucalılara muhteşem bir gece yaşattı.

Editör: Haber Merkezi