Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bölgede yaşanan çevre katliamına engel oldu. Musabey mahallesi Maltepe yolu üzerinde bulunan balık ve balık yemi atıklarının bulunduğu Hurdacılık Sanayii’nde yasalara aykırı şekilde yapılan uygulamalar bölge halkının sağlığına zarar veriyor.

Yıllardır balık yemi atıklarının bulunduğu bölgedeki kirli koku ve hastalığa sebebiyet verecek olan mikrobik ortama müdahalede bulunan Aksoy, “Bugün itibariyle yasalara uygun olmadan işletilen bu yer mühürlenmiştir. Bir daha buranın kullanıma açılmasına asla müsaade edilmeyecektir. Menemenlimizin sağlığı her şeyden önce gelir” dedi.

Bölge sakinlerinden Abdulbaki Dicle (45) atıkların bulunduğu alanda yıllardır kesin çözüm olmadığını belirterek, “Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her yıl Belediye, Kaymakamlık, Valilik ve hatta Cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere başvuruda bulunuyorduk. Yetkililer mühürlüyorlar ve aradan geçen 1 ayın sonunda tekrar kullanıma açılıyordu. Şikayetimizi Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’a bir kez iletmemiz yeterli oldu. Aynı gün işlem başlatıp mührü vurdular. Çalışmalarını yakından takip ettiğim başkanımın gerçek bir halk adamı olduğuna tekrar şahit oldum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi