Seyrek’te temeli atılan, 7 bin metrekare alanda hizmet verecek olan hayvan barınağı; 300 metrekare klinik alanı, 780 metrekare kapalı kafesi, 2 bin 400 metrekare alanda 23 adet padoku, 110 metrekare kedi kafesi, 65 metrekare karantina alanı ve sokak hayvanların özgürce dolaşabilecekleri 3 bin metrekare yeşil alan ile sokak hayvanlarına hizmet verecek. Uzman veteriner hekimlerin görev alacağı barınakta, hayvanların sağlıkları ile ilgili problemler çözülecek, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirmeler yapılacak. 

Yeni kurulan Hayvan Barınağı ile ilgili konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Hayvanların bize, bizim de hayvanlarla birlikte doğaya ihtiyacımız olduğunu biliyor, hem doğada hem şehir hayatında yaşamını sürdüren hayvanlar için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Aynı şehirde yaşadığımız, hayatımızı paylaştığımız sokak hayvanları bizim için çok önemli. Yeni açacağımız Hayvan Barınağımız, sokak hayvanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları, tedavi olmaları ve sahiplendirilmeleri için önemli bir adım olacak” dedi.

“Hayvanseverlerin yanındayız”

Sokak hayvanları konusunda insanların da duyarlı olması gerektiğini söyleyen Başkan Serdar Aksoy, yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte hayvanların özellikle su bulmakta sıkıntı yaşadığını hatırlattı. Duyarlı olan herkesi bir kap su bırakarak bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya davet eden Başkan Aksoy, “Belediye olarak hayvansever vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Yaşamak her canlının hakkıdır” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi