İmzalanan protokol ile hastanenin taşeron firma çalışanları da dâhil olmak üzere tüm çalışanların 3- 6 yaş grubu çocuklarına kreş hizmeti sağlanmıştır. Normal okul ücreti üzerinden çocuk sayısına göre indirim uygulanmaktadır. Aynı zamanda anaokuluna devam eden diğer çocuklara tanınan tüm haklardan hastane çalışanlarının çocukları da faydalanabilmektedir. Hizmetin başlamasıyla birlikte hastane personellerinden 10 aile çocuklarını buraya emanet etmeye başladı.

Hastane çalışanı Nurgül Başıbüyük yapılan anlaşma hakkında "Büyük oğlumu henüz çalışma hayatına başlamadığım yıllarda 3 yaşına kadar kendim büyütmüştüm. Ancak şuan hastanede tıbbi sekreter olarak görev yapmaktayım ve 3 yaşında ikiz çocuklarım var. Eğer çalışmasaydım bakımlarında büyük sıkıntı yaşayacaktım. Kreş hizmetinin başlamasıyla öncelikle çocuklarımın bakımı ve maddi yükü konusunda ciddi bir destek aldım" ifadesini kullandı.

Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Serkan Şahin "Hastane Yönetimimizin öncelikli konularından bir tanesi de kreş konusuydu. Kendi kreşimizi yapabilir miyiz? diye araştırdık. Ancak hastane bahçemizde uygun fiziki alan olmaması nedeniyle özel sektörden destek almaya karar verdik. Hastane İdari ve Mali Hizmetler olarak birçok araştırma ve görüşme yaptık. Çalışmalarımızın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Standartlarını karşılayan, en uygun fiyatı veren ve hastaneye yakınlığıyla öne çıkan "Minyonlar Anaokulu" kreşini tercih ederek protokol imzaladık. Kreş hizmeti alan veya alacak olan çalışma arkadaşlarımız ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi