Menemen'de belediye eski başkanı Tahir Şahin ile mevcut Başkan Serdar Aksoy arasında gerilime neden olan Menemen Belediyespor'un devri konusunda şok belgeler ortaya çıktı. SONKALE'den Mustafa Akbaş-Abdullah Çelebi'nin özel haberine göre, Tahir Şahin'in kardeşi Aydın Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu kulüpte 23 Aralık 2018 tarihinde alınan olağanüstü kongre kararındaki 7 imzadan 2'sinin sahte olduğu belirlendi. Menemen Belediyespor Kulübü Derneği'nin, Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret A.Ş.'ye devrinin görüşülerek karara bağlanacağı 10 Ocak 2019 tarihindeki kongreye ilişkin kararda, üyeler Kazım Tekçe ve Caner Cantürk'ün imzalarının taklit edildiği saptandı. Kulübün karar defterine de işlenen bu sahte imzalarla, 10 Aralık için kongre çağrısı yapıldığı, ancak çoğunluk sağlanamaması nedeniyle kongrenin 18 Ocak 2019 tarihine ertelendiği ortaya çıktı. Tam da belediyeye ait kulübün sessiz sedasız şekilde Tahir Şahin'in tek başına sahibi olduğu Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret A.Ş.'ye devri sağlanacakken, oyunu kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun'dan gelen hamle bozdu. Uzun, kulübün devrinin görüşüleceği genel kurul kararının iptali için Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

İMZALARININ TAKLİT EDİLDİĞİNİ ANLAYINCA ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Durumdan haberdar olan, imzaları taklit edilen yöneticiler Kazım Tekçe ve Caner Cantürk de aynı mahkemeye "Söz konusu toplantıdan ve alınan karardan hiçbir şekilde haberim olmadığı gibi böyle bir karara da imza atmadım. Yerime sahte imzanın atıldığı açıktır" şeklinde ayrı ayrı dilekçe verdi. Mahkeme, delillere bakarak, kongrenin yapılması ve dolayısıyla kulübün devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Söz konusu imzaların yer aldığı karar defterini de isteyen mahkeme, dava için ilk duruşmayı 28 Mayıs 2019 tarihine verdi.

DEFTERİ YOLLAMAYIP DURUŞMANIN 3 GÜN ÖNCESİNE ÇAĞRI YAPTILAR

Ancak, Tahir Şahin cephesinden bu kez başka bir hamle geldi. Mahkemenin talep ettiği karar defterini yollamayan kulüp, başkan Aydın Şahin'in imzasıyla, tam da duruşma tarihinin 3 gün öncesine, yani 25 Mayıs'a olağanüstü kongre kararı aldı. Kongre ilanında "Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği adının Menemen Spor Kulübü Derneği olarak değiştirilmesi" ve "Menemen Sportif Faaliyetler ve Ticaret Anonim Şirketi hisselerinin Menemen Spor Kulübü Derneği tarafından devir alınması" konularının karara bağlanması maddelerinin oylanacağı duyuruldu. Çoğunluk sağlanamaması halinde kongrenin 1 Haziran'da toplanacağı aktarıldı.

"BİR OLDU BİTTİYE GETİRİP KULÜBÜ ALMAYA ÇALIŞIYOR"

Fikret Uzun'un avukatı Deniz Karakurt ise usulsüz sahte evrak ve belgelerle Menemen Belediyespor kulübünün Tahir Şahin'in sahibi olduğu şirkete devredilmeye çalışıldığını savundu. Karakurt, "Kongre kararının iptali ve kulübün şirkete devrine engel olmaya çalışıyoruz. 23 Aralık'ta sahte imzalarla alınan ve üyelere duyurulmayan kongre kararının iptali için 9 Ocak'ta dava açtık. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yeniden kongre kararı alınmış" dedi.

"KULÜBE USÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE YENİ ÜYELER KAYDEDİLİYOR"

Bu kez de başka bir usülsüzlük yapıldığını dile getiren avukat Karakurt, "Şimde de kongre öncesi yeni üye operasyonları yapıldığını duyuyoruz. Kulübe son 1 hafta içinde 250 yeni üyenin kaydının yapıldığı iddiaları kulağımıza geliyor. Ama genel kurulun önceki dönem hazirun listesinde yer alan 147 üye ile gerçekleşmesi gerekir. Aksi halde çok ciddi bir hukuksuzluk söz konusu olur. Ayrıca, müvekkilim Fikret Uzun ilk kongre kararında dava açmamış olsa kulüp zaten oldu bittiye getirilerek şirketleştirilmiş olacaktı" diye konuştu.

TEK ORTAKLI ŞİRKET KURDU YAKINLARINI DA YÖNETİCİ YAPTI

SONKALE, Tahir Şahin'in kulübü devralmak için kurduğu şirketin bilgilerine de ulaştı. Menemen'de 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ancak 31 Mart'ta CHP'nin tekrar aday göstermediği Tahir Şahin'in Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret Anonim Şirketi'ni 15 Ağustos 2018 tarihinde kurduğu belirlendi. Tek ortak olduğu şirkette, Tahir Şahin'in temsile yetkili yöneticiler olarak ise kayınbiraderi Ufuk Anık, teyzesinin oğlu Nadir Şenel ve yakın çalışma arkadaşı eski belediye meclis üyesi Mustafa Sevinç'i göstermesi dikkati çekti. 3 ismin de sahte imzalarla alınan kongre kararında imzası bulunuyor.
Öte yandan, süreci yakından takip eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise ilçeye astırdığı afişlerde "Menemen Belediyespor halkın kulübüdür, sattırmam" ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.

Editör: Haber Merkezi