İZGAZETE- Menemen Belediyesi’nde başkanvekilinin belirlenmesinde daha önce 2 kez ertelenen kura çekimi yine gerçekleşmedi. Menemen Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında kura çekiminin yapılması için gereken salt çoğunluk sağlanamadı. Toplantıya yalnızca 15 meclis üyesi katıldı. Ayrıca katip üyeler ve yedekleri de toplantıya katılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yalnızca Deniz Karakurt, Mehmet Karabiniş ve Noyan Özkan toplantıda yer aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için kura gerçekleşmedi. Valilik tarafından Menemen Belediyesi Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Hulusi Doğan kura çekimi için 13 Ocak Çarşamba Günü (yarın) saat 14.00’da ikinci olağanüstü toplantının yapılacağını açıkladı.  Vali Yardımcısı Doğan, bir sonraki toplantıda kura çekimi için 8 üyenin yeterli olacağını belirtti Meclis toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’li Deniz Karakurt çarpıcı mesajlar verdi.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ”
CHP’li Karakurt, “Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Kendi yanlarında getirdikleri toplarla herkesin gözü önünde yapılan kuraya önce ‘tamam’ deyip sonra dışarıdan aldıkları belli olan talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Açılan davada hükümetin gücünü kullanarak, baskı altında tutarak uygulanabilirliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yine alınan bu ara kararı sanki mahkeme nihai kararı vermiş gibi bu konuda yetkisi bulunmayan Vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bugüne kadar yapılan hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Dün bizim yaptığımız mücadeleyi gayet iyi bildiği halde bize ‘neredeydiniz?’ diye soran Sayın Cumhur İttifakı meclis üyeleri şu anda adalet yok ediliyor asıl siz neredesiniz? Ülkede seçim dışı yollarla yönetimi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atar ‘Cumhurbaşkanlığı yetkisinde’ dersiniz, dilediğiniz belediyeye kayyum atar ‘kendi yönetemedi’ dersiniz. Gözünüzün önündeki kurayı inkar eder dava sonucunu dahi beklemeden devletin Valisine kura çektirirsiniz. Biz buradayız, ben buradayım, arkadaşlarım burada! Mahkemenin karar vermesini bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz! Menemenlinin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz! Bugün bu kurayı çekerseniz Menemen’de kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Belli ki gözü kara siyasi anlayışınız nedeniyle siz hukuka aykırı kurayı çektireceksiniz. Ama biz de kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz. Mahkemeleri baskı altında tutsanız da devlet erkanına talimat verseniz de bizleri ‘Siz de Şakran’a gideceksiniz’ diye tehdit etseniz de biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz” diye konuştu.

“HER HALÜKARDA DAVA AÇACAĞIZ”
‘Kuradan kendiniz çıkarsanız da itiraz edecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Karakurt, “Kuradan kimin çıktığı önemli değil. Her halükarda biz bu itirazı yapıp davayı açacağız. Tabi ki belediyeyi boş bırakmayız, ama buraya isteyerek değil hukuku bekleyerek oturacağız. Hukuk gelinceye kadar da bu görevi sonuna kadar tabi ki yerine getiririz. Ben bugün bu toplantıya katıldım yarın da katılacağım. Bugün buradayım, yarın da burada olacağım. Meclis üyesi arkadaşlarım bu hukuksuz duruma bir tavır sergilediler, yarın da sergilerler mutlaka. Ama ben toplantıya katıldım yarın yine katılacağım” dedi.

“MAHKEMEYE ‘KARARINIZI HIZLI VERİN’ DİYE DİLEKÇE VERDİK”
Kuradan kendisinin çıkması halinde yol haritasının ne olacağını açıklayan Karakurt, “Ben davamı açacağım, hukuk ne karar verirse eğer aleyhimizde gelirse geldiği gün istifamı vereceğim. Hukuktan kura da çıkabilir, seçim iptali de çıkabilir, saygımız sonsuz. Aynı dakikada koltuğu boşaltırım. Belediyeyi tabi ki boş bırakmayız, ama hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz daha dün mahkemeye başvurduk ve dedik ki lütfen kararınızı hızlı verin. Biz Valinin kayyum kararıyla gelmek istemiyoruz. Biz hukuk karar versin istiyoruz. Bir an önce kararınızı verin diye yeni bir dilekçe verdik” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi