TUGAY CAN/ İZGAZETE- Menemen’de 6 yaşında engelli kız çocuğuna öz teyzesinin oğlu C.K. tarafından cinsel istismarda bulunulmasının ardından C.K. 40 yıl gibi emsal bir ceza almıştı. Suça göz yuman annesinin de benzer bir ceza alması bekleniyor. Olay, kız çocuğunun okulundaki öğretmeni tarafından fark edilip gün yüzüne çıkarılırken engelli kız çocuğunun pedagog eşliğinde söyledikleri şok etkisi yarattı.

Anne ve babasının boşanma süreci sebebiyle annesi ile birlikte teyzesinin evinde kalmaya başlayan 6 yaşındaki engelli küçük kız çocuğuna,21 yaşındaki teyzesinin oğlu, C.K. birden fazla kez cinsel olarak istismarda bulundu.

ANNE HABERDAR MI?

6 yaşındaki çocuğun ‘Çocuk İzleme Merkezi’nde pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasının ardından zanlı dava süreci ile birlikte 40 yıl ile cezalandırıldıBirden fazla sefer gerçekleşen istismar vakalarında çocuğun annesinin de haberdar olduğu, Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın iddianamesinde yer aldı. Baba ise yaptığı açıklamada “Böyle bir anne olmaz. Neden emniyete bildirmedi, bana neden söylemedi? Böyle bir şey olabilir mi? Ben ne savcıyı ne de hakimi tanırım. Savcıyı ilk kez mahkemede gördüm” diyerek tepkisini dile getirdi.

SKANDAL SÖZLER

İddiaya göre ayrıca küçük kız çocuğunun yaşanan istismar olayını üç kez annesine söylemesine rağmen anne duruma karşı herhangi bir şey yapmıyor. Mahkemede ise C.K.’den şikayetçi olup olmadığı sorulunca “Biri yeğenim oluyor biri kızım. Hangi birinden vazgeçeyim?” demesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşandığı öğrenildi.

BAKANLIK DEVREDE

İddianamede annenin bilgisinin bulunup ihbarda bulunmaması gerekçesiyle yani ‘suça iştirak’ gerekçesiyle alt sınırı 8 yıl olmak üzere 30 yıla kadar cezası isteniyor. İzmir Barosu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müdahil olduğu ve 12 Eylül Perşembe günü görülmesi gereken davasının ikinci celsesi ise hakimin izinde olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Haber Merkezi