Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Valiliği’ne bağlı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 2021 yılında Turizm Amaçlı Su Üstü Sportif Faaliyet Alanı ilan edilen; Menderes’te Özdere Orta Mahallesi Gençlik Parkı önündeki kumul alan, ihaleyle iki şahsa 5 yıl süreyle verildi. Çevre kirliliğine yol açacağı, halkın kullanımın kısıtlanacağı gerekçesiyle faaliyet izninin iptal edilmesini isteyen bölge sakinleri imza kampanyası başlattı. Toplamda 359 imza toplayan vatandaşlar Menderes Kaymakamlığı’na başvurdu. Faaliyet izninin iptal edilmesiyle ilgili taleplerini içeren dilekçeyi Kaymakamlığa teslim eden vatandaşlar buradan sonuç çıkmaması halinde yargı yolunca gideceklerini açıkladı. Bölge sakinlerini temsilen konuşan vatandaş Hüseyin Güzey, faaliyet izni iptal edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’dan da vatandaşlara destek geldi. Kayalar, bölge sakinlerinin yanında olduklarını açıkladı. 

‘KABUL ETMİYORUZ’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bölge sakinlerinden Hüseyin Güzey, “Topladığımız 359 imzayı dilekçelerimizle birlikte Menderes Kaymakamlığı’na teslim ettik. Biz bu faaliyet izninin iptal edilmesini istiyoruz. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Burası faaliyete açılırsa çevreyi, denizi kirletecek, vatandaşın kullanımı kısıtlanacak. Sportif deniz araçları, çevrede yüzenlerin can güvenliği için de risk oluşturacak. Eğer iptal edilmezse dava açacağız” dedi.

‘VATANDAŞIN YANINDAYIZ’

Vatandaşlara destek veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise şunları söyledi: “Biz vatandaşlarımızın yanındayız. Onlar ne istiyorsa biz de o yönde hareket ederiz. Buranın faaliyete açılmasını istemiyorlarsa biz de onlarla birlikte oluruz. Gerek hukuki gerek manevi olarak sonuna kadar vatandaşımızın yanında olacağız.”

Editör: Haber Merkezi