Menderes'te sabah saatlerinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, saat 08.07’de merkez üssü Menderes olan 3.8 büyüklüğünde deprem olduğunu tespit etti.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremin yerin 6.95 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

EGE'DE 24 SAATTE 20 DEPREM

Manisa ve Balıkesir’de son 24 saatte 20 deprem meydana geldi. Birbirine komşu iki ilçe Sındırgı ve Akhisar’da meydana gelen depremler vatandaşları huzursuz etti.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi ve Manisa’nın Akhisar ilçesi son 24 saatte küçük depremlerle sarsıldı. Buna göre; önceki gün sabah 05’de başlayan depremler 1.6 ve 3.8 arasındaki büyüklüklerde ölçüldü. Meydana gelen tüm depremlerin merkez üssü Sındırgı ilçesi kırsalı ve Akhisar ilçesi kırsalı olurken, en büyük depremler Akhisar’ın Zeytinliova merkez üssünde 3.8 ve Sındırgı’nın Düvertepe merkez üssünde 3.4 büyüklüğünde gerçekleşti.

AKHİSAR’DA DEPREMDE HASAR GÖREN EVLER İÇİN ÖDENEK İSTENDİ

AFAD Manisa İl Müdürlüğü, Akhisar’da geçen 12 Eylül’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki depremde orta ve küçük hasar gören 55 evin zararlarının karşılanması için Başbakanlık’tan 200 bin TL’lik ödenek talebinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi