Dikili Atatürk Meydanı’nda CHP İlçe Örgütü öncülüğünde yapılan protesto gösterisine Sivil Toplum Örgütleri, DİSK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Haziran Hareketi, Bergama Çevre Hareketi, Bergama’dan sendika temsilcileri, Dikili Belediyesi Meclis Üyeleri, arkadaşları ve Dikili Demokrasi Platformu’nun yanı sıra babası Mehmet Ulu, abisi gazeteci Oben Ulu ve vatandaşlar katıldı.

“Gökmen Ulu gururumuzdur” pankartıyla toplanan kalabalık “Özgür basın susturulamaz”, “Gökmen Ulu yalnız değildir”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganını attı. Sözcü Gazetesine ve gazeteci Gökmen Ulu’nun gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Ulu’nun yanında olduklarını belirtti. Şener; “Değerli İzmir muhabirimiz Gökmen Ulu için burada bulunuyoruz. Gökmen Ulu’yu hepimiz tanıyoruz. Türkiye’deki özgürlüklerin ne derece olduğunu biliyoruz. Dikili olarak haksızlıkların ve demokrasiyi çiğneyenlerin hep karşısında olduk. Gökmen Ulu yalnız değildir” dedi.

Yapılan basın açıklamasında; “Gazetecilerimize yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıyayız. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs’ın seçilmesini de anlayabilmiş değiliz. CHP Dikili İlçe örgütü olarak, gazetecilerin halkın haber alma hakkını yerine getirmek üzere, mesleklerini yapmalarını savunmaktayız. Yaşanan bu süreçte Sözcü Gazetesi camiasına, Sözcü Gazetesi muhabiri hemşerimiz Gökmen Ulu’ya ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Basın açıklamasından sonra basına konuşan ve kendisi de Gazeteci olan abisi Oben Ulu; “Gökmen, evrensel basın ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, halkın doğru haber alma hakkına hizmet eden, attığı her adımda yaşamı savunan ve hemen her kesim tarafından dürüstlüğü ve doğruluğuyla bilinen, yurtsever, Atatürkçü bir gazetecidir. Onunla farklı bağlantılar kurmaya çalışmak asla kabul edilemez. Gazetecilik suç değildir, Gökmen Ulu yalnız değildir” dedi.

EGEÇEP’TEN BASIN AÇIKLAMASI

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP)tarafından da Gökmen Ulu’nun gözaltına alınmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde İzmir’de gözaltına alınıp İstanbul’a götürülen Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu’nun gözaltına alınması muhalif basına yönelik baskıların son halkalarından birisidir. Gökmen Ulu bir gazetecidir. Gazetecilerin yaptıkları haberler, programlar ve sosyal medyadan paylaştıkları görüşler nedeniyle kovuşturmaya uğraması, tutuklanması, cezalandırılması, işten atılması ve ülke dışına gitmek zorunda kalması asla kabul edilemez” denildi.

HER ZAMAN EKOLOJİ MÜCADELESİNİN YANINDA YER ALDI

Açıklamada ayrıca “Herkesin ifade özgürlüğü, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı vardır. Bu hakların gazeteciler için sağlanması halkın haber alma hakkının ön koşuludur. Kalemiyle, objektifiyle her zaman ekoloji mücadelesinin içinde olan, yaşam alanlarımızı savunma mücadelesi verirken bizlere omuzdaşlık yapan Gökmen Ulu’nun şahsında muhalif basına, medya organlarına ve gazetecilere yönelik baskıları kınıyoruz. Gökmen Ulu’nun derhal serbest bırakılmasını, demokrasinin gereği olan muhalif seslere yönelik baskıların son bulmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

TİYATROCULARDAN DESTEK

Gökmen Ulu’ya yönelik gözaltı kararına Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise “Gökmen Ulu gururumuzdur, gazetecilik suç değildir” diyerek tepki gösterdi. Usta sanatçı Genco Erkal ise Twitter hesabından; “Gazetecilik suç değildir. Sözcü susmaz. Adalet istiyoruz. Adalet” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi