PINAR TEKE /İZ GAZETE İzmir Karting Kulübü Başkanı ve aktif milli sporcu Mehmet Yaman, go-kart sporu hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yaman Türkiye’de go-kart spor tesislerinin daha fazla olması durumunda insanların ilgisinin de artacağını söyledi. Yaman sözlerine şöyle devam etti “Çünkü tesislerde güvenli alanlar ve sporcuların sağlığını koruyacak alanlar var. Sokaklarda bu iş yapılamaz. Bu sporun tesislerde yapılması gerekiyor biz de bu amaçla zaten bu tesisi kurmaya çalıştık“ dedi.

“Yurt dışındaki imkana sahip değiliz”

Daha önce dünya şampiyonasına da giden milli sporcu Yaman, orada 1600 metre piste çıktıklarını, Türkiye’deki pistlerin 800 metre olduğunu belirterek tesislerin yetersizliğine vurgu yaptı. Yaman “Yurt dışındaki takımların sahip olduğu şansa sahip değiliz. Napoli’de pist var, Romanya’ya gidin Bulgaristan’a gidin her yerde uluslararası pist var.  Ülkemizde yok. Bir şekilde yurt dışı tecrübelerini buraya aktarıp buradaki çocukları rekabet ortamına taşımak istiyorum “ ifadelerini kulandı.

 “Sporcu ordusu yetiştirmek istiyoruz “

Yurt dışında go-kart’ın sektör olduğunu söyleyen yaman sözlerine şöyle devam etti. “Bu spor Formula 1’nin anaokulu olarak bilinir. İngiltere’deki çocukların Lewis Hamilton’u hedef alıyor ve onun izinden gitmek istiyor. Ama bizim tesislerimiz uluslar arası standartta olmazsa; dünya şampiyonaları burada olmazsa, hakkettiği eğitimi almazsa, yurt dışındaki sporcularla rekabet etme şansımız yok. Biz sporcu ordusu yetiştirmek istiyoruz “dedi. Ayrıca Yaman,  yapım aşamasında olan Güzelbahçe go-kart tesislerinin 1250 metre olacağını söyledi.  Bu tesisin de ülkemizin en büyük tesisi olacağını belirtti. Yaman, “Artık öğrenciler gelmeye başladığı andan itibaren de burası sadece go Kart pisti olmayacak.  4 tane tenis kortu, yüzme havuzu,  trafik eğitim parkı olacak. Dünyada 2 tane olan refleks ve koordinasyon merkezi burada dünyaya örnek olacak“ dedi.

 “Öğrenciler trafik kurallarını öğreniyor”

İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman go kart sporunda mücadele eden sporcular, ileride yarışçı olmayabilir. Ama sürücü olacak. Sporcular trafiğin içerisinde burada hızı algılamayı, hızı kontrol etmeyi öğreniyorlar” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi