Mustafa Balbay, Göztepe'nin 14 Haziran’da kuruluşunun 92'nci yılı olduğunu belirterek şampiyonluğunu bir kez daha kutlarken, İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın Bornova'ya bir stat yaparak Göztepe'nin 1'inci Lig'e çıkmasında en önemli rolü üstlendiklerini söyledi.

Balbay konuşmasında Alsancak Stadı'nın iki yıl önce yıkıldığını söyleyerek, “Binali Yıldırım'ın hem İzmir Milletvekilliği hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde dile getirdiği  otuz beş projeden otuz beşincisini Olimpik stadyumlar oluşturuyordu. Vaat ettiği bu olimpik stadyumlardan kaçını yaptığını bilmek istiyoruz ”dedi.

Balbay Sivas Şehir Stadının 33 bin seyirci kapasiteli, Antalya Şehir Stadının, 33 bin seyirci kapasiteli olduğunu hatırlatarak, İzmir’e planlanan stadın 15 bin kişi kapasiteli olduğunu söyledi. Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“33 bin nerede? 15 bin nerede? Bunu İzmir'e yutturamazsınız. İzmir'in hakkını vermiyorsunuz. İzmir takımları hükümetin hiçbir stat desteği olmamasına rağmen Birinci Lig'e, Süper Lig'e çıkmışlardır. Önümüzdeki yıl da Altınordu'yu bekliyoruz, devamında Altay'ı bekliyoruz, Karşıyaka'yı bekliyoruz Sizleri İzmir'e politik davranmamaya çağırıyorum. Kaçak güreşmenin hiçbir âlemi yok. İzmir'in hakkını verin; İzmir'den 5 alıyorsunuz, İzmir'e sadece 1 veriyorsunuz. İktidar partisini, Başbakanı da bu konuya eğilmeye, Göztepe'nin hızına ayak uydurmaya çağırıyorum”

Balbay'ın konuşmasından sonra söz alan AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir'in stat sorununun Belediyelerin açtığı davalardan kaynaklandığını iddia etti. Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen Balbay şöyle dedi:

"Bunlar gerekçe değil. Aziz Kocaoğlu stat için iki yer gösterdi kabul edilmedi. Bunun üzerine mevcut küçük statların olduğu yerlerdeki belediye arsalarını hibe etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar da aynı şekilde stat yeri gösterdi. Mevcut yerde karar kılınınca da buradaki belediye arsasının hibe etti. Her şey bir yana Alsancak stadını iki yıl önce yıktınız. Yerine neden stat inşa etmediniz. Elinizi tutan mı vardı."

Editör: Haber Merkezi