Makamına çağırdığı belediye meclis üyesini istifa etmedi diye döven MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın olaydan iki gün sonra beyinden darbe aldığı şeklinde gerçek dışı rapor aldığı ortaya çıktı. Rapora Aliağa Savcılığı da inanmadı. Raporu veren Aliağa Devlet Hastanesi başhekiminin iki yıl önce MHP'den milletvekili adayı olması dikkat çekiyor.

MHP'li başkan Serkan Acar, 28 Kasım'da makamına çağırdığı MHP'li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşad Kaplan'dan istifa etmesini istedi. Kaplan, istifaya yanaşmadı.

Öfkelenen Acar, iddiaya göre ilk önce masayı, sonra Kaplan'ı yumrukladı. Özel kalem müdürü, Kaplan'ın ellerini tutarken; Acar ve çaycısı, Kaplan'ı dövdü. Şikayetçi olmaması için baskı uygulanan Kaplan, meslis üyeliğinden istifa etti.

Acar'ın, dayaktan iki gün sonra Aliağa Devlet Hastanesi'nden rapor aldığı belirlendi. Raporda, Acar'ın kafasından darbe aldığı öne sürülerek, “beyin cerrahisi yönünden yaralanması basit tıbbi müdahale ile giderilemez” diye yazıldı.

BAŞHEKİM VEKİL ADAYI

Bu raporun içeriğine inanmayan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Aralık'ta Aliağa Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, şöyle dedi:

“Yaralanmanın nerden ve ne şekilde olduğuna ilişkin bir tespitin yapılmadığı, beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin bir bulgu olmadığı anlaşıldığından raporun yeniden incelenerek, yeni raporun gönderilmesi rica olunur.”

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit'in 2018'den MHP'den milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

(İsmail Saymaz- Sözcü)

Editör: Haber Merkezi