İZ GAZETE-  Dolar/TL rekor üstüne rekor kırarken, Hazine bugün 2,5 milyar dolar daha borçlandığını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, borçlanmanın yüzde 6,40’lık faiz oranıyla gerçekleştiği belirtildi. Bu oran, ABD’nin 5 yıllık Hazine tahvili faizinin 608,7 baz puan üzerinde yer alıyor.

TBMM'de 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuya da değinerek, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aldığı 2,5 milyar dolarlık faizin daha düșüğünü bizim belediyelerimiz alıyor"  ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Meclis sıralarından gelen 'Hazine garantisi mi' sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Hazine garantisi değil, öbürü de devlet garantisi, devlet alıyor arkadaşlar. Eğer faizi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Hazinesi garantisinden daha az faize alıyorsa bize duyulan güvenin boyutunu düşüneceksin. İzmir Belediyesi kamu bankalarından daha düşük faize, uluslararası piyasalardan yatırım için para buluyorsa bize olan güveni düşeceksin" dedi.

SOYER'DEN TEŞEKKÜR: 'BİZ YÖNETİRİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer buna yönelik sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, "TBMM 2021 bütçe görüşmelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin finansal gücünü örnek gösteren Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Kurum olarak önceliğimiz kamu kaynaklarını kamu adına şeffaf ve verimli kullanmak. Bu inançtaki bir ekiple çalışıyoruz. Biz yönetiriz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi