MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nda örgütlü kadın işçiler, İran’da 22 yaşındaki Masha Amani’nin başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından öldürülmesi üzerine başlayan direnişe destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Masha’nın katilinin İran Molla rejimi olduğu vurgulandı.

‘KORKMUYORUZ’

İşçi kadınlar adına konuşan adına açıklamayı okuyan Aslıhan Yılmaz, “Kadınlarımız şeriata karşı direnmekte. Bugünlerde ise polis tarafından katledilen Masha için isyandalar. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Genel İş Kadınları olarak arkadaşlarımızın isyanını selamlıyor, kendilerine buradan ses veriyoruz ve diyoruz ki; katledilen kadınlar onurumuzdur. Masha’yı öldüren İran Mollo rejimidir, erkek egemen sistemdir, devletin politikalarıdır ve diyoruz ki kadın cinayetleri politiktir. Bugün internete erişim engellenerek kadınların haberleşme ağları kapatılıyor. Bu bize çok tanıdık geliyor bugün Türkiye’nin adım adım nereye gittiğini hep beraber görmekteyiz. İran rejimi gibi dinci, faşist zihniyetlere buradan sesleniyoruz elinizi kıyafetlerimizden, bedenimizden, saçımızdan özgürlüğümüzden, çekin. Çünkü kokmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

KATİLİ İRAN REJİMİDİR

Masha’nın ve Hadis’in katilinin İran Molla rejimi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz.  Masha’nın ve Hadis’in katili dinci, faşist, gerici, molla rejimidir. İranlı kadınların zorunlu başörtüsüne karşı çıkma, kadınların giyim tarzını, yaşam tarzlarını ve bedenlerini seçme hakkını tanıma ve yasal eşitlik direnişi tüm dünya kadınlarının ortak mücadelesidir. Bu baskı ve zulme karşı öfkemizi ve isyanımızı büyütmeye devam edecek, mücadele eden kız kardeşlerimizin yanında olacağız. Asla yalnız yürümeyeceksin” diye konuştu.

HAYATIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kadınların özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, “Biz kadınlar, Türkiye’de de uygulanmaya çalışılan baskı ve zulme, kadın düşmanı politikalara karşı özgürlüğümüzü savunmaya devam edecek, kadınları ötekileştiren ve baskılayan sisteme kafa tutmaktan, hayatımızdan, özgürlüğümüzden ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi