ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE- Maraş Katliamı'nın ardından 42 yıl geçti. 1978 yılında Kahramanmaraş’ta 120’den fazla kişi öldürüldü, yüzlerce vatandaş ise yaralandı. Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan yaptığı açıklamada, yaşanan bu katliamın Alevi-Sünni düşmanlığı ile açıklanamayacak kadar alçakça yapıldığı; noktasına, virgülüne kadar hesaplanmış, planlı ve örgütlü bir saldırı olduğunu ve 7 gün süren katliama hiçbir müdahalede bulunulmadığını belirtti.

“BU ÜLKEYE UMUT GELMEYECEK”

Hakkını arayanlara ve adalet isteyenlere yönelik yok etme ve öldürme arzusunun, insanlık dışı bir hırsla devam ettiği topraklarda yaşadığımızı ifade eden Aslan, “Maraş Katliamı'nın faillerinin cezalandırılmaması Çorum’u yaşattı. Ardından bu topraklar Sivas’ı, Gazi’yi, Roboski’yi, Suruç’u, Ankara’yı gördü. Bu saldırılar faili meçhul kaldığı sürece bir yenisi eklenmeye devam edecek. Mafyalar etrafa tehditler savururken, hakkını arayan madenciler yerlerde sürüklendiği sürece bu topraklara adalet gelmeyecek" dedi.

Bağlarbaşı camii imamı Mustafa Yıldız'ın "Oruç tutmak, namaz kılmakla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır" ifadelerini hatırlatan Aslan, "Bu zihniyet, hala aramızda gezdikçe bu topraklara huzur gelmeyecek. Çocuklara oyuncak götüren gençleri katledenlere “öfkeli gençler” dendiği sürece, bu ülkeye umut gelmeyecek” dedi.

“KATLİAMLARA  SEYİRCİ KALANLARI UNUTMADIK”

Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda var olacaklarını dile getiren Aslan, “Laik, demokratik, özgür bir ülkede eşit haklarla, eşit koşullarda, barış içinde, birlikte, bir arada yaşama inadından vazgeçmeyen bizler; demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu düşünüyoruz. Bizler Maraş’ta kocasına “Beni sen öldür, onların eline bırakma” diyen Ümmühan Doğan’ı, parçalandıktan sonra kazana atılıp, yakılan 14 yaşındaki Ali Tıraş’ı, karnında 8 aylık bebeğiyle katledilen Esma Suna’yı, kendi düğün gününde öldürülen Mehmet Ali’yi, Sivas’a türküleri ve semahlarından başka bir şey götürmedikleri halde yakılarak katledilen otuz üç canımızı, Ankara’da barış istedikleri için katledilen canları da, katledenleri de, bu katliamlara seyirci kalanları da unutmadık. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi