Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkanvekili AKP'li Fatih Ünal'dan "görevi kötüye kullandığı" iddiasıyla şikayetçi oldu. 

Ünal, Yavaş'ın kendisi hakkında, belediye ve bağlı kuruluşların faaliyet raporlarının ele alındığı 15 Nisan'daki oturumda, meclis kürsüsünde iddialarını dile getiren AKP Grup Başkanvekili'ne müdahale etmeyerek görevi kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu anlattı.

Yavaş'ın oturumlara katılmadığı dönemlerde meclisi yönettiğini belirten Ünal, "Ben hukukçuyum. Mevzuat ne diyorsa meclisi ona göre yönetiyorum. Gerekli görülen yerlerde kim olursa olsun uyarılarımızı yetkimiz dahilinde yapıyoruz. Ayrıca, uyardığım zamanda da arkadaşlar konuşmaya devam ediyor. Yani bütün konuşmacılar açısından bu böyledir, sadece Sayın Murat Köse için değildir" diye konuştu.

Ünal, "Suç bastırmak için meclisi kötü idare ettiğimi iddia ederek beni savcılığa vermiş" dediği Yavaş'ın şikayeti için "Bence beyhude bir uğraştır. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Mansur Bey'i bu konuda acziyet içerisinde görüyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Editör: Haber Merkezi