Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu'nun 16'ncısı bu yıl İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliğinde Kıbrıs'ta yapılacak. 30 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında yapılacak Sempozyumun bu yılki teması “Finansal Raporlamada Güncel Tartışmalar" olarak belirlendi.

Sempozyumda, öncelikle kullanımda olan muhasebe ve finansal raporlama standartlarından beklentilerin ne ölçüde karşılandığına ilişkin dünyadan ve ülkemizden verilerin tartışılması ve bu tartışmaların gelecekteki uygulamalara ışık tutması hedefleniyor. Sempozyumda yapılacak oturumlardan bazıları; “Muhasebe Teorisi ve Kavramsal Çerçeve", “Finansal Raporlamanın Organizasyonu", “Yerel Finansal Raporlama Çerçevesine Genel Bakış", “Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü", “Grup Şirketlerinde Finansal Raporlama", “Müşteri Sözleşmelerinde Hasılat" olarak belirlendi.

Sempozyum kapsamında ayrıca “Anlaşmazlık Çözümü Arabuluculuk ve Müzakere Teknikleri" konusunda bir Workshop ile “Geçmiş 10 Yıl Işığında Geleceğe Bakış: TFRS Uygulamasına İlişkin Değerlendirmeler ve Beklentilerö konulu bir Panel de yapılacak. Panel'de Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kamu Gözetimi Kurumu ve TÜRMOB'dan temsilciler yer alacak.

Sempozyumla ilgili konuşan İzmir SMMMO Başkanı Vedat Adak “Finansal raporlama standartları değişen ekonomik koşullara uyum sağlamak üzere sürekli bir değişim içerisindedir. Sempozyumda yapılacak oturumları bu dinamik sürecin bir yansıması olarak belirledik" dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte finansal raporlamada uluslararası standartların kullanımının yaygınlaştığını belirten Adak sempozyumda tartışılacak konuların hem mevcut uygulamaların değerlendirilmesi hem de gelecekle ilgili yol haritaları oluşturulmasına katkı sağlayacak şekilde planlandığını belirtti. Sempozyumun denetim, finansal raporlama ve müşavirlik hizmeti veren meslek mensupları, akademisyenler, kurum ve kuruluşların finansal raporlama alanında çalışan yönetici ve çalışanları ile akademik çalışma yapan öğrenciler için son derece yararlı olacağını söyleyen Adak “Sempozyumun ulaştığı aşama, sektördeki saygınlığı, bilimsel niteliği ile alanında büyük iz bırakacağına inanıyoruz. Tüm tarafları ve ilgilileri 30 Kasım'da Kıbrıs Girne'de yapılacak bu büyük buluşmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi