Türkiye Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı Erhan Yaşar'ın açıklaması şöyle.; 

Ülkemizin bütçe gelirlerinin çoğunluğunu oluşturan vergi gelirlerinin tahakkuk aşamasında ülke genelinde 116000 meslek mensubu ve bunlara bağlı, İşverenlere bağlı, işverenlerin muhasebe bölümlerinde çalışan toplamda 2000000 kişilik bir çalışan kitlesi oluşturmaktayız. Bugüne kadar her zaman devletimizin ve milletimizin hizmetinde kamu yararına karşılıksız hizmet verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Ülkemizin ekonomik istikrarı ve güçlü ekonomiye sahip olmasına en fazla katkı koyan meslek örgütüyüz.

Ancak insan hayatından daha değerli daha kıymetli bir şey söz konusu değildir. Beyan ve bildirimlerin ertelenmemesi sebebiyle 2000000 kişi yarın mesaiye gidecek ve Mükelleflerin evrak, belgelerini toplamak için toplu taşıma araçları kullanacak, kişilerle temas edecek, dolayısıyla evde kalamayacaklar. Bu 2000000 kişi bu virüs tehlikesi taşıyan belgeleri ofislerinde verileri kaydedecek, sınıflandıracak ve bu veriler ile beyan ve bildirimlerinden Sgk Bildirimlerini 23.03.2020 de, Kdv, Muhtasar, Damga vergisi beyan bildirimlerini 26.03.2020 ye kadar. Form BA, Form BS bildirimlerini 31.03.2020 tarihine kadar beyan edeceklerdir. Dolasıyla bu şu demek oluyor. 2000000 kişi 31.03.2020 ye kadar mesailerine devam edecek ve sokaklarda dolaşarak Koronavirüs tehlikesiyle baş başa olacaktır. Bugüne kadar gerek sosyal medya aracılığı ile, gerek Milletvekillerimiz aracılığı ile, gerekse de TÜRMOB'un resmi yazı ile durumu arz eden haklı taleplerimiz Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a iletildi. Şu ana kadar herhangi bir olumlu sonuç alamadık. Bu beyan ve bildirimlerin insan sağlığı ve virüsün yayılmasından daha önemli değildir. Önce insan sağlığı ve bu Koronavirüsün yayılmasının engellenmesidir.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca durumun hassasiyetine hergün değinerek evde kal çağrısı yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Milletimize evde kal çağrısı yapmaktadır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu 65 Yaş üstü ve Kronik hastalıkları bulunan kişilerin sokağa çıkmaması ile ilgili genelge yayınlamıştır. Bu durumda 65 yaş üstü ve Kronik hastalıkları bulunan Mali Müşavir Meslektaşlarımız bulunmaktadır. Bu Meslektaşlarımızın beyan ve bildirimlerini dışarı çıkmadan yapması imkansızdır. İnsan sağlığından daha değerli hiçbir şey yoktur. Kaldı ki yaşamak herkesin hakkıdır. Beyan ve bildirimlerin ertelenmemesi ile birlikte Mali Müşavirlerin ve Bu Meslekte çalışan 2000000 kişinin sağlığını ve ailelerinin sağlığı riske atılmakla birlikte virüsün yayılma riskini de arttırmaktadır. Bizler Mali Müşavirler ve Meslek çalışanları olarak yarın (23.03.2020) Sayın Maliye Bakanımızdan haklı olarak beyan ve bildirimlerin ertelenmesi hususunda bir olumlu açıklama ile sirkülerin yayınlanmasını bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi