Makedonya'nın başkenti Üsküp'te faaliyet gösteren Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah'ın öncülüğünde gerçekleşen ve aralarında Rosoman Belediye Başkan Vekili Hristo Josev'in de bulunduğu Makedon heyeti, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Mülteci sorununa yaklaşımı ve Atatürkçü düşünce çizgisindeki çalışmalarından dolayı heyet adına Başkan Tosun'a teşekkür eden Dernek Başkanı Halil Abdullah, Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'da doğduğu evin, el işi bakır işlemeli tablosunu hediye etti.

Makedon Türkleri heyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'la da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Sosyal hukuk devletini, laik Cumhuriyeti savunan bireyler olarak güç birliği yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Çölaşan, 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesini daha da güçlendirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Makedonya topraklarında yaşayan ve her 23 nisanı, 19 mayısı, 30 ağustosu, 29 ekimi özünde kutlayan, Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısı Türkler olduklarını ifade eden Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah ise "Derneğimizi kurduğumuz günden beri Türkiye'den kardeşlerimizle önemli işbirlikleri gerçekleştirmek istiyorduk. Dikili ziyaretimiz çok anlamlı ve bizlere güç veren bir ziyaret oldu. Bundan sonra Türkiye'de Atatürkçü kardeşlerimizle daha çok bir araya gelecek ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda ortak faaliyetlerde bulunacağız" diye konuştu. CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmesinde gerek ülkemizin gerekse yakın coğrafyamızın sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde gerçekleşen bu ziyareti çok önemsediklerine ve mutlu olduklarına dikkat çekerek, "Biz Atatürkçüler bir arada olursak, bir olursak, Kuvay-ı Milliye ruhunu güçlü kılarsak hem ülkemizde hem de coğrafyamızda barışı ve kardeşliği ebedi kılarız. Bugün Mustafa Kemal'in askerleri olan kardeşlerimizle bir arada olmak bizi oldukça mutlu etmiştir. Önümüzdeki süreçte hem eğitim, hem de bilimsel çalışmalarda birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi