DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İzmir’de Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede mağdur olarak ifade veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün, Foça’da manavlık yapan İsmail K’nın iş yerinde bacaklarından vurularak yaralanmasının azmettiricisi olarak kendisini işaret etmesi sonrası hazırlanan ek iddianame ile yargılanmasına başlandı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, mahkeme sonrası İz Gazete'ye özel açıklamalarda bulundu. 

‘PERŞEMBE GÜNÜ KARARA BAĞLANACAK DİYE BİLİYORUM’

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, bu olayda mağdur olan tarafın kendisi olduğunu ifade ederek, "Üç ay devletin verdiği korumayla gezdik. Vuran kim, vurulan neden vuruldu onu bile bilmezken iş yapmaya çalıştık. Açıkçası birçok şeyi enerjimizi düşürmek için yaptılar. Ama biz hala yolumuza devam ediyoruz, sıkıntı yaşamadık. Mahkeme perşembe günü karara bağlanacak diye biliyorum” dedi.

‘BENİM GİBİ BİR ADAMA SÖYLENECEK EN SON ŞEY’

Kendisine yönetilen suçlamaların altının boş olduğunu ifade eden Başkan Gürbüz, “Mahkemede bu iddiayı destekleyecek hiçbir kanıt sunulmadı, hepsi iddiadan ibaret. Zaten vurulan kişinin ifadesi de yalan çıktı. Ve bu iddialara gerçekten inanamıyorum. Benim gibi bir adama söylenecek en son şey” diye konuştu.

‘YAPMAM GEREKENİ YAPTIM’

Fatih Gürbüz, 'Beni vurduran Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'dür" ifadelerini kullanan İsmail K.'nın vurulmasının ardından olay yerine gelerek ona yardım etmesi, ambulans çağırtması ve ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik konuşarak, “Foça Belediye başkanıyım ben. Herkese yardım ederim. Belediye Başkanı bütün vatandaşlarının sağlığından sorumludur. Yapmam gerekeni yaptım” dedi.

'AKP'Lİ CHP'Lİ FARK ETMEDEN HERKES DESTEK OLDU'

Bugün mahkeme öncesi belediye işçileri Başkan Gürbüz'e destek olmak adına pankart açmış ve 'Asla yalnız yürümeyeceksin başkanım’ diyerek seslerini duyurmuşlardı. Gürbüz buna yönelik, "İnsan olmak, insan sevmek,  zor zamanlarda destek olmak... Ben belediye başkanı olduğumda bunu başarmak istemiştim. Ve bugün herkes bana destek oldu. AKP'li CHP'li fark etmeden, hepsi” ifadelerini kullandı.

‘YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY ÇOK ÇALIŞMAK’

Gürbüz son olarak, “Her zaman söylediğim gibi bizim yapmamız gereken çok çalışmak. Böyle şeyler olabiliyor ama bizim yapmamız gereken açığı kapatıp Foça'yı hak ettiği yere getirmek ve çalışmaya devam etmek” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Foça'da manavlık yapan İsmail K.'nin (46) geçen yıl eylül ayında iş yerinde bacaklarından vurularak yaralandı. İsmail K. iddianameye giren ifadesinde, saldırganın kendisine ateş ederken 'Fatih başkana kimse yanlış yapamaz' diye bağırdığını belirterek, "Beni vurduran Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'dür. Bundan sonra başıma gelecek her şeyden Fatih Gürbüz ve çevresi sorumludur" dedi, bu iddiayla savcılığa itiraz ederek, şikayette bulundu. Bunun üzerine İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyayla birleştirilen iddianamede Gürbüz hakkında suçlamalar yer aldı. Ayrıca Foça Belediye Başkanı için, 'vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi

Editör: Haber Merkezi