İZ GAZETE- İzmir’de koronavirüse yakalanan bir üniversite öğrencisi yaşadığı mağduriyeti sosyal medyada paylaştı, yardımına İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) koştu. Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait bir yurtta kalan Ege Üniversitesi öğrencisi Hazal Duran, koronavirüse yakalanması üzerine izolasyon için Basmane’de hijyenik olmayan ve kendini güvende hissetmeyeceği bir yurda yerleştirildi. Duran’ın sosyal medyada yaptığı çağrı sonrasında yardımına İBB yetişti.

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Öğrenci Hazal Duran sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında kovid-19 testinin pozitif çıktığı gün KYK yurdunda izole edildiğini, ardından ise izolasyon sürecinin tamamlaması için Basmane’de kötü koşullara sahip bir otele yerleştirildiğini belirtti. Yetkililere sesini duyuramayan Duran, sosyal medya hesabı üzerinden, “Otel odasına girer girmez insanın gözünü yaşartan pis bir kokuyla karşı karşıya kaldım. Tuvalet kokuyor, çarşaflar, pis duvarlarda ve yatakta lekeler var. Otelin önünde 6-7 tane araç var ve araçtaki erkekler yüksek seste müzik dinleyip sürekli olarak içeri laf atıyorlar. Hem kokudan hem sesten en önemlisi korkudan uyuyamıyorum bile. Sürekli olarak içeriye laf atıyorlar. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü hangi akla hizmet öğrenciler için bu oteli seçmiş hala anlayamadım. İmkanlar dahilinde bütün yolları tükettim CİMER’e yazdım, Sağlık Bakanlığını aradım son çare buraya yazıyorum. Umarım sesimi duyurabilirim ben ya da bir başka öğrenci hiç kimse bu şartları hak etmiyor” ifadelerini kullanarak yardım çağrısı yaptı. 

CHP VE İBB DEVREYE GİRDİ

Duran’ın sesini ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Ozan Uyan duydu. Sosyal medya üzerinden Duran ile iletişimi geçen Uyan konuyu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İBB Başkanı Tunç Soyer’e iletti. Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesiyle Duran, izolasyon süreci için hijyenik, iyi koşullara sahip ve güvenli bir yere yerleştirildi.

UYAN VE SOYER’E TEŞEKKÜR

Ozan Uyan ve İBB Başkanı Tunç Soyer’e yardımları için teşekkür eden Duran, sosyal medya hesabından, “Avukat Ozan Uyan’ın ve İBB’nin sayesinde bize kalacak yer ayarlandı. Biz öğrenciler olarak başta sesimize ortak olan herkese, sonrasında da bu durumu bir sonuca başlayan Sayın Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkürü borç biliriz” paylaşımını yaptı.

 ‘KİMSENİN YAŞAYACAĞI BİR YER DEĞİLDİ’

Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan CHP İzmir önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Ozan Uyan, “Üniversiteli genç arkadaşlarımızın yaşadığı sorunu sosyal medya çağrılarından öğrendim ve kendilerine ulaşmak istedim. Arkadaşlar ile görüştükten sonra, test sonuçlarının pozitif çıktığını ve bu sebeple kaldıkları yurttan görevlilerin baskısıyla ayrılıp Basmane’de köhne bir otele yerleştirdiklerini öğrendik. Öğrenci kardeşlerimizin de bahsettiği ve fotoğraflarını paylaştığı gibi otel değil bir hasta için normal bir vatandaşımız için bile yaşanılacak gibi değildi. Konuyu hemen İzmir İl Başkanımız sayın Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e ilettik. Tunç başkanımız ile görüşme sağlandıktan sonra kendisi hemen konuya müdahale etti ve aynı anda genç kardeşlerimize İBB tarafından şartları çok iyi yerler ayarlandı. Ve arkadaşlarımızın aynı gün içerisinde bu yerlere geçişi sağlandı. Tunç başkanımıza genç kardeşlerimize sahip çıktığı ve bu ayıba bir an evvel son verdiği için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi