ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE-  Sivas Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümünde yaşamını yitirenler Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anıldı. Basın açıklamasını okuyan Alevi Bektaşi Ege Bölge Sorumlusu Gülbahar Kaplan, “ 2 Temmuz Madımak katliamının üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen, katliamın hesabı verilmemiş. Katillerin çoğu affedilmiş, yurt dışına çıkarılmış, normal yaşamlarına devam ettirilmiştir. Herkes bilmelidir ki, Sivas Madımak Katliamı İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur” ifadelerini kullandı. 

“ASLA UNUTULMAYACAK”  

Madımak Katliamı’nı unutturmayacaklarının altını çizen Kaplan, “Madımak katliamı, toplumun ayrışması, kutuplaştırılması ve kendi içinde çatışma ortamları oluşturulması için bilinçli seçilmiş bir Alevi Katliamıdır. Bu katliamda öncesinde ve sonrasında yaşanan diğer katliamlar gibi tarihin utanç sayfalarında yerini almıştır ve asla unutulmayacaktır. Katliamın nedenleri ve sonuçlarının tüm gerçekliği ile ortaya çıkarılması için, Devletin tüm organları ile birlikte, Tansu Çiller’in Başbakan, Erdal İnönü’nün hükumet ortağı olduğu dönemin tüm siyasal süreçleri ile amasız, fakatsız yüzleşilmesi gerekmektedir. Arkasındaki gerçek faillerin açığa çıkarılması için bu bir zorunluluktur. Ne Madımak katliamını ne de bahsi geçen cinayetleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu. 

“KRİZLERİN BAŞ SORUMLUSU AKP”

Yaşanan krizlerin sorumlusunun AKP olduğuna vurgu yapan Gülbahar Kaplan, “AKP iktidarı eliyle toplum üzerinde inşa edilen bu tekçi iktidar ilişkisine halk tarafından verilen desteğin azaldığını gören egemenler son dönemlerde daha da saldırganlaşmıştır. Çubuk’ta bir asker cenazesine katılan CHP Genel Başkanı, linç edilerek öldürülmek istenmiştir. Saldırganların içinde bulunan bir kadın Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evi hedef göstererek ‘evi yakın’ diye bağırmıştır.  Bu durum, bize Madımak Katliamında yaşadığımız dehşeti ve acıyı tekrar yaşayabileceğimizin mesajın vermiştir. Cumhurbaşkanının, meclis kürsüsünden Gezi’ye katılanlar için ‘bunlar çürük-bunlar sürtük’ söylemleri, buna itiraz eden savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkını kullanan PSAKD temsilcilerinin basın açıklamasına izin verilmemesi, Ortadoğu teknik üniversitesinin geleneksel bahar şenliklerine yapılan hukuksuz müdahale, Tüik önünde sendikanın yapmak istediği açıklamaya yönelik müdahale ile yeni dönemde de baskı, kaos ve şiddete dayalı bir siyasal sürecin yaşanacağını bize göstermektedir. Ülkemizde yaşanan her türlü ekonomik, siyasal ve kültürel krizlerin baş sorumlusu Emperyalizm ve başta AKP hükümeti olmak üzere onun ülkemizdeki iş birlikçileridir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi