İz Televizyonu’nda yayınlanan ‘Pınar Teke İle Gün Doğdu’nun konuğu LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne oldu. İz Televizyonu ekranlarında yayınlanan ‘Pınar Teke İle Gün Doğdu’ programının konuğu LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne, “LÖSEV bugün geldiği noktada tüm kanser türlerinde tüm kanser hastalarına bir çatı olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi. 

23 YILDIR SÜREN MÜCADELE

LÖSEV’in amacını anlatan Gamze Berçin Edirne, “Biz 23 yıldır lösemili çocuklarımızın hem maddi hem manevi hem tedavi sürecinde yanlarında oluyoruz. Aradan geçen yıllarda bu yelpaze genişledi ve diğer kanser tanılarında hem çocuklarımız hem de ailelerimiz bize başvurdu onlar da desteklerden yararlanmak istedi. Ve kanser her geçen gün artarken farklı tanılardaki çocuk ve yetişkin hastalarımızı da görmemezlikten gelme şansımız olmadı. Ve LÖSEV bugün geldiği noktada tüm kanser türlerinde tüm kanser hastalarına bir çatı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Ankara’da bulunan LÖSANTE hastanesinde çocuklarımıza tedavi fırsatı sunuyoruz. Bu ücretsiz bir tedavi ve bu hastane Orta doğu ve Avrupa’nın en büyük onkoloji kenti olma özelliğini taşıyor. Hastanemizi ‘Bir tuğla da siz koyun’ kampanyamızla, bağışlarla inşa ettik. Bizler için çok kıymetli, yüzlerce çocuğumuzu burada tedavi ettik. Yüzde 92’nin üzerinde bir başarı oranı var ama kanser her geçen gün artıyor. VE DSÖ’nün verilerini hesaba kattığımızda önümüzdeki tablo iç açıcı değil, biz de her geçen gün ‘Daha fazla ne yapabiliriz’in derdindeyiz. Yürüttüğümüz çok fazla çalışma var. Tedavi etmek bir yana bu hastalığa engel olabilmek bizim en önemli misyonlarımızdan biri. İyi tarım çalışmalarından tutun da farklı farklı dükkanlar altında sağlıklı ürünler üretiyoruz. Üretiyoruz diyoruz ama aslında çocuklarımızın anneleri onlar için kurduğumuz rehabilitasyon merkezinde bizim için çalışıyor. Bu ürünlerin yer aldığı stantlar kuruyoruz. Bu stantlarımız aynı zamanda bizim temas noktamız” dedi. 

‘ÇOK GURURLUYUZ’

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Gamze Berçin Edirne, “En temel amacımız farkındalık yaratmak ve kanser hastalarımızı mutlu etmek. İzmir’de hafta boyunca açık tuttuğumuz stantlarımız var, seminerlerimiz ise devam ediyor. Şehrin farklı mecralarında sık sık görsellerimizle karşınıza çıkacağız. Hem Karşıyaka hem de Alsancak’ta bir canlı heykel gösterisi yapacağız. Bunun yanı sıra Türkiye’de devam eden kortejlerimiz, maske atma etkinliklerimiz olacak. Maske atmaktan kastımız çocuklarımızın tedavisinin sonlanması ve artık hayallerine kavuşması. Bu sene bunu vurgulamak istedik. 2-8 Kasım Türkiye’de belirli günler ve haftalara, müfredata LÖSEV önderliğinde girmiş bir hafta. 8 Kasım LÖSEV’in kuruluş yıldönümü. Çok gururluyuz çünkü 23 yıl önce belki tedavi olma imkanına sahip olmayan çocuklarımız vardı” diye konuştu. 

MANDALİNA HASADI

Gamze Berçin Edirne, Seferihisar’da yapılacak olan mandalina hasadına yönelik , “Seferihisar’da çok güzel bir mandalina bahçemiz var, burada gönüllülerimizle hasada başlayacağız ve yardıma çok ihtiyacımız olacak. Yaklaşık 2 ay boyunca bahçede hummalı bir çalışma olacak. Hafta sonu da hafta içi de gönüllü konusunda desteğe ihtiyacımız olacak. Bize ulaşarak bu etkinliklerde görev almak isteyen gönüllülerimiz programa dahil olabilir. Bu noktada amacımız doğal gıda üretmek. İyi tarım ilacıyla tarım ilacı katkısız bir ürün üretiyoruz. Kanser yapan katkı maddelerini içermiyor. Bu çok önemli çünkü kanser olma sebeplerimizden biri bu katkı maddeleri” açıklamasında bulundu. 

“Maalesef kötü niyetli kişiler halkımızın iyi niyetini suistimal ediyorlar, ‘LÖSEV’den geliyorum’ diyerek insanları kandırıyorlar” uyarısında bulunan Edirne, “LÖSEV’e bağış yapmak isterseniz, denetlenen yerlerden, bankalardan, şubelerden, marketlerde bulunan LÖSEV kumbaralarından bağış yapabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi