İZ GAZETE- İZ TV ekranlarında yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programının canlı yayın konuğu LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Yönetmeni Berk Ersoy oldu.

Ersoy, LÖSEV’in faaliyetlerinden, tedavi gören çocuklara ulaşma sürecinden ve Ramazan ayında başlattıkları yardım kampanyasına kadar pek çok konuyu konuştu. LÖSEV’in kurulduğu günden bu yana yapılan faaliyetlerden bahseden Ersoy, “Kurulduğu günden bu yana öncelikle tedavi destekleriyle öne çıkmaktadır. Aynı zamanda eğitim vakfıyız. 2000 yılında LÖSENTA hastanemiz vardı ve 2015 yılında geçtiğimiz büyük hastanemizle şuanda yaklaşık 200 yatağımızla hizmet veriyoruz. Burada hem çocuk hem de yetişkin kanser hastalarımıza tedavi veriyoruz. Bunların yanında LSV eğitim kolejlerimiz var. Burada da çocuklarımıza ilkokuldan lise çağına kadar ücretsiz olarak kolej statüsünde eğitim veriyoruz.  Ayrıca Ankara’da Lösemili çocuklar köyümüz var. Ailelerimizin ve çocuklarımıza konaklama imkanı sunmak için kurulan bir tesis. Ege bölgesinde yeni hayata geçirdiğimiz Seferihisar doğal yaşam çiftliğimizde, mandalina üretimi yaparak tüm Türkiye’deki hem bağışçılarımıza hem de çocuklarımıza  gönderimlerini sağlıyoruz”dedi.

LÖSEV’in ailelere ulaşma sürecinden de bahseden Ersoy, "Özellikle sosyal hizmet ekipleriyle hastanelere düzenli ziyaretlerde bulunup hastalarımıza ulaşabiliyorlar. LÖSEV’İin desteklerine dair bilgilendirme yapıyorlar. Ya da yeni tanı almış ailelerimizi hastalarımızı gönüllü hemşirelerimiz ve doktorlarımız LÖSEV’e yönlendirebiliyor”dedi.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALARI

LÖSEV’e gönüllü olmak için herhangi bir yaş sınırı ya da sosyoekonomik durum gözetmediklerini de belirten Ersoy, sadece internet adreslerinde dolduracakları formla kayıtlı üye olunabileceğini söyledi. Ersoy, “Gönüllü çalışmalarımızda daha çok sahada yer alıyoruz. Kampanya dönemlerinde sahada afişleme ve bülten çalışmalarımızı yapıyoruz. Kamuoyunun bilinçlenmesi noktasında katkıda bulunuyorlar. Kurum gönüllülerimiz ve elçilerimiz var. Aynı zamanda yerel yönetimlerde görevlilerimiz mevcut. Bu kişilerde ister özel isterse resmi kurumlar da LÖSEV’in faaliyetlerini tanıtıyorlar hem de LÖSEV’e açılan kapıları onlarla birlikte açıyoruz” açıklamasında bulundu.

RAMAZAN YARDIMLARI BAŞLADI

Ramazan ayı dolayısıyla başlattıkları yardım kampanyasına da değinen Ersoy, “Her yıl Ramazan ayında yürüttüğümüz bir kampanya var. Türkiye içerisinde aktif destek verdiğimiz 50 bin aile var. Yüzde 80’i maalesef asgari geçim sınırının altında yaşamalarını devam ettirmeye çalışan kişiler. Bir yanda da kanserle savaşıyorlar. Bu anlamda da maddi manevi desteklenmeleri gerekiyor. En önemli destekte gıdadır. Ramazan gibi paylaşımın öne çıktığı bir ay da onların iftar sofralarını zenginleştirmek ve paylaşım ruhunu ayakta tutabilmek amacıyla kampanyamızı yürütüyoruz. Bu anlamda tüm bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Beslenme sürecinin bu dönemde oldukça önemli olduğunun altını çizen Ersoy, “Tüm kanser çeşitlerinde beslenmenin yeri çok önemli. Tedavinin dışında iyi beslenme, hijyen ve moral oldukça önemli. Bu anlamda ramazan kampanyamız başka yere sahip” dedi.

‘BESLENME ÖNEMLİ’

Lösemi tedavisinin zor ve uzun bir süreç olduğuna değinen Ersoy, “Öncelikli olarak ailelerimizi yoğun bir eğitime tabi tutuyoruz. Lösemiyle yolculuk adını verdiğimiz programımız da ailelere beslenme, çocuklara psikolojik yaklaşım konusunda ve tedavi sürecine dair bilgiler veriyoruz. Bu anlamda süreci olabildiğince kolay atlatmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi