İZ GAZETE - Barış istedikleri için siyasal iktidar tarafından baskıya uğrayan akademisyenlerin kurduğu, ‘İzmir Dayanışma Akademisi’nin sosyal medya hesabından ‘Anneler Günü’ne özel bir paylaşım yapıldı. Dayanışma Akademisi yılın annesi olarak, lösemi hastası Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı’yı seçti. Yapılan paylaşımda “Kızının ve tüm lösemi hastalarının yaşaması için, 2018 yılının Kasım ayından beri mücadele eden ve Türkiye’de kök hücre bağışı konusunda farkındalığın oluşmasında büyük katkısı olan, lösemi hastası minik Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı’yı yılın en mücadeleci kadını/annesi ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yazıcı’nın,  ‘Sadece kendi kızı için değil, bütün çocukların öyküsünü değiştirmek için çıktığı yolda pek çok lösemi hastasına da umut ve mücadele destanının kahramanı olduğu’ söylenilen paylaşımda, “Eylem Şen’i verdiği bu mücadeleden dolayı kutluyor; azmi ve direnci karşısında saygıyla eğiliyor ve yılın en mücadeleci kadını/annesi ilan ediyoruz. Olağanüstü iki kadın, mücadeleci, kocaman yürekli Sevgili Eylem Şen Yazıcı ve Küçük Dev Kadın Öykü Arin Yazıcı, siz bu direniş destanının kahramanlarısınız! Bütün kalbimizle inanıyoruz ki LÖSEMİ KAYBEDECEK, SİZ KAZANACAKSINIZ…”açıklaması yapıldı.

İşte o paylaşımın tamamı:

YILIN ANNE VE KIZINI İLAN EDİYORUZ! BİR DİRENİŞ ÖYKÜSÜ: EYLEM ŞEN YAZICI VE ÖYKÜ ARİN YAZICI

Bu pazar günü, Dünyadaki pek çok ülkede ve Türkiye’de anneler günü kutlanacak. Biz de İzmir Dayanışma Akademisi olarak, kızının ve tüm lösemi hastalarının yaşaması için, 2018 yılının Kasım ayından beri mücadele eden ve Türkiye’de kök hücre bağışı konusunda farkındalığın oluşmasında büyük katkısı olan, lösemi hastası minik Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı’yı yılın en mücadeleci kadını/annesi ilan ediyoruz.

Bu dünyadaki varlığının anlamını, yıllarca, eşitsizlik ve haksızlıkla mücadelede aramış biri olan Eylem Şen Yazıcı, şimdi de çocuğunun sağlığına kavuşması ve mutlu büyümesi için verdiği mücadele ile sadece kendi kızı için değil, bütün çocukların öyküsünü değiştirmek için çıktığı yolda pek çok lösemi hastasına da umut olarak, bir mücadele destanının kahramanı oldu.

2018 Kasım ayında başlatılan "Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyasıyla oluşan farkındalığın etkisiyle, Türkiye’de kök hücre bağışçısı sayısında büyük artış oldu. Böylece benzer öyküleri olan çocuklar/hastalar da kampanya sayesinde bağışlanan kök hücrelerle hem Türkiye’de hem de yurtdışında hayata tutundu. Eylem Şen’in dil, din, ırk, cinsiyet, meslek, siyasi görüş ayırt etmeksizin dayanışma ile büyüyen; hem Türkiye’de hem de yurtdışında lösemi hastalarının sesini duyuran “Donör ol, Umut ol” kampanyası hala devam ediyor.

Eylem Şen, hem Öykü Arin’in hem de tüm lösemi hastalarının öykülerini umutla yoğurarak değiştirmek üzere çıktığı bu zor yolculukta, sadece kendi Öykü’sü için değil tüm lösemi hastaları için bir umuda dönüştü.

Toplumsal sorumluluk duygusu ve yaşatmanın umudunu taşımak adına verdiği mücadele ile Eylem Şen ve Öykü Arin bize dayanışmanın, birlikteliğin gücünü, kendimizi yeniden hatırlattı. Dolayısıyla bu yaşama ve yaşatma mücadelesi, tüm lösemi hastalarıyla birlikte bize de umut oldu.

Eylem Şen’i verdiği bu mücadeleden dolayı kutluyor; azmi ve direnci karşısında saygıyla eğiliyor ve yılın en mücadeleci kadını/annesi ilan ediyoruz.

Olağanüstü iki kadın, mücadeleci, kocaman yürekli Sevgili Eylem Şen Yazıcı ve Küçük Dev Kadın Öykü Arin Yazıcı, siz bu direniş destanının kahramanlarısınız! Bütün kalbimizle inanıyoruz ki LÖSEMİ KAYBEDECEK SİZ KAZANACAKSINIZ…

Editör: Haber Merkezi