GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Kadın cinayetleri ve trans cinayetleri artık günlük haberlerin arasında yer alıyor ne yazık ki. Geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir’de yaşanan 3 kadın bir de trans cinayetinin duruşmaları yapıldı. Son duruşmada ise trans kadın Hande Şeker’in davası görüldü. Polis Volkan H.’nin sivil olarak gelip evinde öldürdüğü Şeker’in davasında, sanığın tutukluluğuna devam edildi. İddianameye göre sanık Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından yargılanıyor.

'AİLELERİMİZ SAHİP ÇIKMAYINCA…'

Hande Şeker ile aynı sokakta yaşayan ve seks işçiliği yapan arkadaşlarından Nihal ile, sorunlarını ve LGBTİ’lere yönelik nefret cinayetleri konuştuk. Nihal şöyle konuştu: “Bizim gibi insanlar ya cinayetten ölüyor, ya da intihar ediyorlar. Eceliyle ölen çok az. Toplumun bize sunduğu ‘son’ bu ne yazık ki. Herkes gibi gidip bir yerde çalışamıyoruz. Ben defalarca denedim ama olmadı. Ya patron sarktı, ya işçiler. Yıllarca bu işi yapmamak için direndim ama olmadı maalesef, bu işi yapmaya mecbur kaldım. Cinsel kimliğim nedeniyle hep cezalandırıldım. Toplum ve ailelerimiz bizi bu işi yapmaya mecbur bırakıyor. Ailelerimiz bizi olduğumuz gibi kabullense, toplum da bizi bu kadar rahatsız etmez aslında. Ailelerimiz önce bizi kabul etmiyor sonra sahip çıkıyorlar ama iş işten geçiyor. Ailem önce bana inanmadı, benim düşüncelerimiz duygularımı yok saydı. Toplum baskısı nedeniyle beni kendilerinden uzaklaştırdılar ama yıllar sonra benim yanımda yer almaya, bana sahip çıkmaya başladılar. Keşke daha önce sahip çıksalardı. O zaman başka bir hayatım olabilirdi.

Benim hayalim dansçı olmaktı. Ailem beni dışlamasaydı dansçı olabilirdim. Ailem şimdi bazı şeyleri anladı ama iş işten geçti. En büyük ağabeyim bana bir gün şey dedi: “Ah oğlum zamanında senin kıymetini bilemedik. Eğer zamanında sana kol kanat gerip el alemi dinlemeseydik daha iyi bir konumda olurdun” dedi. Ben şanslı azınlıktanım. Ailesi ile kanlı bıçaklı olan çok arkadaşım var ne yazık ki.

'CEZALAR CAYDIRMALI'

Nihal “Kadın cinayetlerine karşıyım. Sen bir erkeksin karşındaki kadın, namus adı altında bir kadını nasıl öldürürsün, namusu niye hep iki bacak arasında arıyorsun ki? Pavyona gidiyor, mekâna gidip eşcinselle beraber oluyorsun yani eşini aldatıyorsun. Seninki ‘çapkınlık’ oluyor, kadının her yaptığı niye namus oluyor. Bizde cezalar caydırıcı değil en büyük sorun bu. Cezalar caydırıcı olsa bu olaylar böyle yaşanmaz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi