Reina Katliamı’nın ardından İstanbul Okmeydanı’nda laikliği savunduğu için tutuklanan Halkevcilerin sözlerini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi amfisinde tekrarlayan Öğrenci Kolektifleri’nden 3 üniversiteli hakkında “eğitim öğretimi engellemek ve propaganda” suçlaması ile dava açılmıştı.

İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında üniversiteliler hakkında beraat kararı verildi.

Karar sonrası Sendika.Org’a konuşan Ege Üniversitesi öğrencisi Tuana Uğuz; “Bu konuşmayı yaptıktan sonra çeşitli hedef göstermelerle karşı karşıya kaldık. Ancak o zaman da söyledik şimdi  de söylüyoruz: Bizler, laikliğin üniversitelerde ve tüm memlekette savunucusu olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan konuşmanın ardından Veysel Kaçmaz isimli Twitter hesabından, “Ege Üniversitesi rektörü ve tüm rektörler bu provokatörlerden ve sonuçlardan mesuldür” ifadelerini kullanılarak üniversiteliler hedef gösterilmişti.  Hedef gösterilen üniversiteliler hakkında Ege Üniversitesi Rektörü Cüneyt Hoşcoşkun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuştu. Okul yönetimi tarafından da soruşturma açılan üniversitelilerden, iki üniversiteliye 6 ay uzaklaştırma cezası, bir üniversiteliye de kınama cezası verilmişti. Yapılan itirazların ardından mahkeme cezalar hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

SENDİKA ORG

Editör: Haber Merkezi