İZ GAZETE-  Pandemi dolayısı ile uzaktan eğitime birçok öğrencinin ulaşamadığını vurgulayan Emrem, "Okullar kapalı olmasına rağmen özel üniversiteler zam ardına zam yapıyorken, yoksulluk ve geleceksizlik, işsizlik ve stres yaşamımızın neredeyse doğal bir parçası haline geliyorken şimdi bir de siyasi iktidar, kendi özel kaygılarına öğrencilerin istikbalini alet ediyor” ifadelerini kullandı.

“KYK BURSLARI VE KREDİLERİNİN KESİLMESİNE YÖNELİK KARARLAR DERHAL İPTAL EDİLSİN'

KYK burslarının gençler siyasi iktidar ile aynı düşünmüyor diye kesilmemesi gerektiğini belirten Emrem,” Öğrenciler iktidarı desteklemiyor diye cezalandırılamaz. Eğer cezalandırılacak birisi varsa, yargılanması gereken birisi varsa, koltuğundan derhal indirilmesi gereken biri varsa o da Boğaziçi'nin atanmış iktidar memuru Melih Bulu'dur.” şeklinde konuştu 

“O OLAYLARI BİR HATIRLAYALIM, NE OLMUŞTU?'

Melih Bulu’nun Boğaziçi Ünivertesi’ne atandıktan sonra yaşananları hatırlatan Emrem, “Atanmış Melih, atandığı Boğaziçi'nin tarihine ve saygınlığına resmen hakaret ederek okula yüzlerce polis sokmuş, öğrencileri darp ettirerek gözaltına aldırıp üniversite hocalarının okulla ilişiğini kesmişti. Yalnızca Türkiye'ye değil tüm dünyaya üniversitemizi rezil etmişti.” dedi.

Öğrencilerin atanan Melih Bulu’ya tepki gösterdikleri için KYK burslarının kesilmesine vurgu yapan Emrem, “Öğrenciler  geçinmekte zorluk çekiyorken şimdi bir de burslarından oldular. Melih Bulu ve siyasi iktidar, tüpçünün hortumladığı Ziraat Bankası'nı da peşine takarak öğrencileri açlıkla terbiye etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: BERKCAN ZENGİN

Editör: Haber Merkezi