Olay, Balçova İlçesi Ata Caddesi'ndeki Efe Mücevher ve Kuyumculuk adlı işyerinde dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kuyumcuya gelen bir erkek, işyeri çalışanı 32 yaşındaki C.G.'den bilezik istedi. Şapka, hasta maskesi ve eldiven takan şüpheli, C.G.'ye mantar hastası olduğunu, bu nedenle böyle dolaşmak zorunda olduğunu söyledi. Vitrinden bilezikleri çıkartan C.G.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanıp, çantasındaki biber gazını, çalışanın yüzüne sıktı ve 67 gram ağırlığında, yaklaşık 8 bin TL değerindeki 4 bileziği alarak kaçmaya başladı. 

C.G.'nin yardım çağrısı üzerine diğer işyerlerindeki esnaf, koşarak kaçan soyguncunun peşine düştü. Yaklaşık 500 metre uzaklıktaki inşaatın önünde oturan bir erkeği görenler, koşan bir kişinin olup olmadığını sordu. Bu kişi, bir kişinin kendisine de biber gazı sıkarak kaçtığını söyledi. Çevredekiler hemen bu kişiye limon verdi, el ve yüzünü yıkamasını sağladı. Olay yerine gelen polis, kendisini mağdur gibi tanıtan kişinin hareketlerinden şüphelenince üst araması yaptı ve kuyumcu dükkanından alınan 4 bilezik ele geçirildi.

İKİ KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, çevredekilerin olayda A.B.'ye yardım ettiğini öne sürdüğü M.S.S. de kısa sürede yakalandı. İki şüpheli polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.B. tutuklandı, M.S.S. ise serbest bırakıldı. Çalınan eşyalar kuyumcu dükkanının sahibine teslim edilirken, işyeri sahibi polise teşekkür etti.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi