Çiğli Belediyesi resim kursiyerleri İzmir'in ev sahipliği yaptığı Dünya Sanat günü etkinleri kapsamında “Barış için sanat" adını verdikleri etkinliklerinde, resimlerini bir günlüğüne doğanını içinde yaptı. 35 resim kursiyeri şövalelelerini belediyedeki resim atölyesi yerine, İzmir Kuş Cenneti'nde kurdu. Güneşli parlak bir günde gün boyunca resim yapan kursiyerler, hem sanata hem de barışa vurgu yapmak istediklerini söyledi.

Resim Kursu Eğitmeni Martıgül Kalkan, ilk kez yaptıkları bu etkinliğin ilgi gördüğünü belirterek, önümüzdeki yıllarda da bir günlüğüne Kuş Cenneti'nde böyle bir etkinlik yapacaklarını söyledi. Kalkan, doğada resim etkinliğini bundan sonra daha kapsamlı hale getirileceğini belirterek, "Tüm sanatseverlerin bir arada olacağı bir organizasyonla sesimizi duyuracağız" dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek belediye resim kursunun doğanın içinde verilmesinin herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. “Barış için sanat" vurgusuyla yola çıkan kursiyerleri kutlayan Başkan Arslan, "Belediye olarak sanatın her zaman yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Farklı projelerle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün de burada resim kursiyerlerimizle birlikte doğanın içindeyiz. Gelecek yıllarda da bu etkinliğimizi yapacağız" diye konuştu.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi