Gizem TABAN/İZGAZETE- Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine geçecek isim belli oldu. Menemen Belediye Meclisi bugün saat 14.00’da yapılan seçimde başkanvekilini seçti. 15 CHP’li, 10 AKP’li, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisinde başkanvekili seçimi gizli oylamayla yapıldı. CHP’nin adayı Deniz Karakurt olurken, AKP’nin adayı Aydın Pehlivan oldu. Yaklaşık 3 saat süren ve 4 turda gerçekleşen seçimde başkanvekili kurayla belli oldu. 


 


İŞTE SEÇİMİN DETAYLARI
Seçimi CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yerinde takip etti.

 


 

İlk oylamada CHP’nin adayı Deniz Karakurt 17, AKP’nin adayı Aydın Pehlivan ise 14 oy aldı. Millet İttifakı ilk turda 1 fire verdi. İlk oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için oylamada ikinci tura geçildi. İkinci turda Karakurt 16, Pehlivan 15 oy aldı. Millet İttifakı ikinci turda 2 fire verdi. İkinci turda da üçte iki çoğunluk sağlanamadı. Oylamada üçüncü tura geçilmesine karar verildi. 

ARA VERME TARTIŞMASI
Seçimi yöneten Mehmet Karabiniş üçüncü tura geçilmeden ihtiyaç molası vermek istedi. AKP'li meclis üyeleri ara vermeye karşı çıktı, CHP'li meclis üyeleri ise kısa bir ara verilmesini talep etti. Seçimde ara verme konusu CHP ve AKP meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yarattı. Çoğunluğun isteği sonucunda seçime kısa bir ara verildi. 

ADAY GÖSTERİLMEYEN İSME OY ÇIKTI
Üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda Karakurt 15, Pehlivan 15 oy aldı. Üçüncü turda sürpriz yaşandı. Partisi tarafından aday gösterilmemesine rağmen CHP’li Meclis Üyesi Ali Aydın 1 oy aldı. Millet İttifakı üçüncü turda 3 fire verdi. Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamaması üzerine dördüncü tura geçildi. 

SONUÇ KURAYLA BELLİ OLDU
Dördüncü turda CHP’li Karakurt 15 AKP’li Pehlivan 15 oy aldı. Bir boş oy çıktı. Millet İttifakı dördüncü turda da 3 fire verdi. Adayların oylarında eşitlik olduğu için kura çekimi yapıldı. Kura öncesi kısa bir ara verildi. Kura çekimini kazanarak Menemen Belediye Başkanvekili olan isim CHP’li Deniz Karakurt oldu.

Seçim sonunda meclis salonunda alkışlar eşliğinde açıklama yapan Başkanvekili Deniz Karakurt, “Bundan sonra Menemen’de hep birlikteyiz. Hiçbirimizin farkı yok, hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Herkesin ilgisine ve desteğine teşekkür ediyorum. Menemen’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi