İz Gazete - Yatağında uyurken, 8 Haziran 2014’te, evinin bitişiğindeki inşaattan üzerine 16 m3 ıslak harç dökülen ve yatağa bağımlı hale gelen Kumru Konak’ın yurtdışında tedavi ettirilebilmesi için dayanışma ağı kuruldu.

Yüksekova’da öğretmenlik yapan Kumru Konak’ın evinin duvarı, bitişiğinde yapılmakta olan ruhsatsız inşaatın dördüncü katına perde beton atılırken çöktü ve bütün harç yatmakta olan Kumru Konak’ın üzerine döküldü. İşçiler tarafından baygın bir şekilde önce Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan Kumru Konak, Ege Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık dokuz ay tedavi gördü ve taburcu edildi ancak hayatını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kaldı.  

Kumru Konak’ın ağabeyi Ali Ekber Konak, araştırmaları sonucunda Almanya’da bulunan nöroloji ve rehabilitasyon üzerine Kliniken Schmieder isimli bir klinikle iletişime geçti. Konak, söz konusu kurumdan kardeşinin tedavi edilebilirliği yönünde yazılı olarak da görüş aldı.

Devletin olanakları ile tedavinin gerçekleşebilmesi için, Ege Üniversitesi Hastanesinden rapor alan Konak bundan sonraki süreci şöyle anlatıyor; “Bu raporun Sağlık Bakanlığına gidebilmesi için; Sağlık Bakanlığının Hakim Hekimlik görevi ile görevlendirdiği hastanelerden birinin onaylaması gerekiyor. Ege Üniversitesi Hastanesinden aldığım raporu Ankara Numune Hastanesine götürdüm. Oradaki Sağlık Kurulu bu raporumuzu onaylamadı. Somut bir gerekçe göstermeden sadece uygun görülmemiştir diye iki satır yazı ile reddedildi. İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi de kendi hastanelerinde Fizik tedavide eğitimleri olmadığı için yetkisiz olduklarını gerekçe göstererek kabul etmedi”.

Aynı zamanda Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Denetleme Kurulu Üyesi Olan Ali Ekber Konak, “Devletin sağlık güvencesi yanımızda yoksa biz varız” diyerek dayanışma ağı kurduklarını belirtti.  

Tüm Bel Sen İzmir 1 ve 2 Nolu Şube Yönetim Kurulları konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, dayanışma çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi