ÖZER AKDEMİR - Kültürpark Platformu, 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen "Nasıl bir Kültürpark istiyoruz" başlıklı çalıştayın raporunu açıkladı. Platform, Kültürparkın gelecek nesillere en yeşil haliyle bırakılması için belediyeleri ve sorumluluğu olanları göreve çağırdı.

NASIL BİR KÜLTÜRPARK?

İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında hazırlanan raporla ilgili Kültürpark Platformu adına konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, İzmir Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2016 yılında ortaya koyduğu Kültürpark Projesine karşı itirazlar ile başlayan Kültürparkı koruma mücadelesinin günümüze kadar geldiğini dile getirdi. Kocaer, Kültürpark Platformu olarak "Nasıl Bir Kültürpark İstiyoruz" başlığı ile gerçekleştirdikleri Çalıştay'a akademisyenler, belediye yetkilileri, meslek odaları ve çeşitli kurum temsilcilerinden 70'in üzerinde kişinin katıldığını aktardı.

KÜLTÜRPARK'IN GELECEĞİ İÇİN...

Beş başlık halinde atölyeler şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda Kültürparkın mevcut durumuna ilişkin tespitler yapıldığını belirten Kocaer, "Bu tespitler doğrultusunda Kültürpark'ın geleceği için; yönetim modelinden, flora ve faunasının, kültürel ve tarihi değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik gereken ve gerekmeyen fonksiyonlar gibi birçok konuya değinilmiş ve bu konulara ilişkin önemli politikalar ve öneriler getirilmiştir. Söz konusu rapor ilgili kurumlarla da en kısa zamanda paylaşılacaktır" diye konuştu.

Kültürparkın geleceği için İBB'nin  bir an önce bilim ve mevzuat ışığında katılımcı bir süreç izlenerek imar planı çalışmalarına başlamasını talep ettiklerini dile getiren Kocaer, "Kültürparkı bir kent parkı olarak gelecek nesillere mümkün olan en yeşil haliyle bırakmanın İBB'nin halka karşı görev ve sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi