Geleneksel spor dallarına desteğini sürdüren Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Pazar günü Atatürk Kupası Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenledi.  Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle Günlüce’deki yarış alanında düzenlenen yarışlar büyük ilgi gördü. 

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz ile tribünleri ve saha çevresini dolduran çok sayıda izleyici yarışları heyecanla takip etti. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışlarda Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz dualarla anıldı.  

Ödemiş’te anlamlı bir buluşmanın yaşandığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz yurdun dört bir yanından gelip katılan rahvan at sevdalılarımıza ve bugün burada bu heyecanı paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Büyük Önderimiz Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Rahvan at yarışı geleneğini yaşatan atlarımızın ayaklarına taş değmesin” dedi. 

Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, beşli tay, dörtlü tay, üçlü tay, ikili tay, ithal A grubu ve ithal B grubu kategorilerinde gerçekleştirilen Atatürk Kupası Geleneksel Rahvan At Yarışları, 180 at ve binicileri katıldı.  

Oldukça çekişmeli geçen yarışlar akşam saatlerinde son bulurken Başkan Mehmet Eriş, dereceye girenlere kupalarını takdim edip kutladı. 

Editör: Haber Merkezi