Torbalı İlçesinde yaşayan Halil Ülkü ve Duygu Ülkü çiftinin oğulları 3.5 yaşındaki Niyazi Mert Ülkü, üç yıl önce lösemi hastalığına yakalandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Mert, ailesi ile doktorlarının sevgisi ve desteğiyle hayata tutundu.

Gördüğü tedaviyle lösemiyi yenen Mert, geçtiğimiz günlerde talihsiz bir kaza geçirdi. Evdeki 60 santimetre yüksekliğindeki mutfak bankosunun üzerine çıkan ve burada annesini beklerken yere düşen Mert, beyin kanaması geçirdi. Anne Duygu Ülkü oğlunu alıp hemen en yakındaki hastaneye götürdü. Yapılan tetkiklerde küçük çocuğun beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Özer, film ve tetkikleri inceledikten sonra ameliyat kararı verdi. Özer ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından küçük Mert sağlığına kavuştu.

HIZLA İYİLEŞTİ

Yrd. Doç. Dr. Haluk Özer, beyin kanamalarında kanamanın şiddeti, beyin dokusunun hasarlı olup olmadığı ve hızlı müdahale konularının tedavinin başarısını etkilediğini söyledi. Mert'in annesinin, acil serviste görevli acil tıp uzmanının ve kendilerinin hızlı davranması neticesinde hastayı kısa sürede ameliyata aldıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özer, "Yüksekten düşen küçük Mert'in beyninde oluşan kanama annesinin duyarlılığı, acil servisin dikkati sayesinde düştükten kısa bir süre sonra yaptığımız ameliyatla hızla iyileşti. Küçük hastamız ertesi gün sağlığına kavuşup evine döndü. Şimdi çok sağlıklı" ifadesini kullandı.

Baba Halil Ülkü de "Oğlumuz lösemi tedavisi gördü. Yavrumuz hastalığı yendi. Kısa bir süre önce idame tedavilerini aldık. Ancak tam da bu sırada talihsiz bir kaza geçirdik" diye konuştu.

Oğlunu sağlığına kavuşturan tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi