Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Koyunlardan 2'sinin telef olduğu 36'sının sahibine teslim edildiği belirtildi.

Olay, geçen 4 Ekim'de, Ödemiş'in Işık Mahallesi meydana geldi. Mahalle sakinlerinden S.A.'nın ağılından 26 bin lira değerinde 38 koyunu çalındı. S.A.'nın ağılına 100 metre mesafede bulunan M.K.'ya ait ağılın önünde bağlı bulunan bekçi köpeği ise zehirli et verilerek telef edildi. Mahalle sakinlerinin ihbarıyla, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler çalışma başlattı. MOBESE kameralarını inceleyen jandarma, şüpheli gördüğü araçları inceledi. Bir aracın kasasında koyunları tespit etti. Araçtaki şüpheli 2 kişinin kimliğini de belirleyen jandarma, hayvan hırsızlığı zanlıları Ö.F.K. ve O.K. evlerine düzenlenen operasyonda yakaladı.

Şüphelilerin hayvanları farklı kişilere sattıklarını söylemeleri üzerine başlatılan çalışmalar ile çalıntı koyunlar bulundu. 2'si telef olan koyunlardan geriye kalan 36'sı sahibine teslim edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Ö.F.K. ve O.K. ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi