Dikili'nin Bademli Mahallesi'nde, Bademli'yi Koruma ve Su Sporları Derneği, Bademli Cami Derneği ile Muhtarlık öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 500 köylü, öğle namazı ardından yağmur duasına çıktı. Bademli'nin Kayabekir Mevkii'nde toplanan grup, imece usulüyle aldığı malzemelerle hayır yemekleri pişirdi. Süt çorbası, keşkek, nohut, etli patates, et yemeği, pirinç ve bulgur pilavı ile aşure hazırlayan köylüler 10 kazan yemek yaptı. Daha sonra namazdan çıkan cemaat dualarla hayır alanına geldi. Yağmura çok fazla ihtiyaç olduğunu söyleyen Bademli Camisi imamı Mehmet Ali Hardal, şöyle dedi: "Müslümanlar sıkıntılarını Allah'a arz eder. İhtiyaçlarımızı Allah'tan isteriz. Memleketimiz uzun yıllardan beri ilk defa bu kadar yağmursuz kaldı. 7 aydır yağmur yok. Allah'tan yağmur isteyeceğiz. Hep beraber dua edeceğiz." 

Konuşmanın ardından din görevlisi Mehmet Ali Hardal ve Bayram İşbilen tarafından yağmur duaları okundu. Duaların ardından ise hayır alanına toplananlara hayır yemekleri dağıtıldı.

Çocukluktan alışık oldukları, atalarından gelen geleneği sürdürdüklerini belirten Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ise eskiden Kışla Tepesi'nde yapılan duanın artık daha geniş alanda düzenlendiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi