Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın dalış turizminin geliştirilmesi için ilçede gemi batırma konusunda gösterdiği çabada son aşamaya gelindi. Uzun süren gemi batırma izninin alınmasının ardından Büyükşehir ile yapılan görüşmeler sonucunda Kordon Vapuru'nun, Çeşme Belediyesi'ne verilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta Çeşme Belediyesi'ne devir teslimi yapılan vapurda, deniz kirliliğine neden olabilecek aksamların sökülme çalışmalarına başlandı. Söküm çalışmalarının tamamlanmasının ardından vapur, Çeşme Limanı'na çekilecek. Kordon Vapuru, Eşek Adası'nın Çeşme'ye bakan yönüne törenle batırılacak.

Aralık ayı ortalarında gerçekleşmesi beklenen batırma törenini vatandaşların da izleyebilmesi için gemi temin edilecek. Dalış turizmine önemli katkı sağlanması beklenen vapurun batırılmasının ardından yaz aylarından önce 2 geminin daha batırılması için çalışmalar sürüyor. 

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınacak 2 geminin ise devir işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından 2 gemi, söküm işlemleri tamamlanarak Çeşme Limanı'na getirilecek. Gemiler, düzenlenecek törenle Çeşme Körfezi'ne batırılarak dalış turizminde hizmet verecekler.

Editör: Haber Merkezi