Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bisiklet tutkunu 6'sı kadın toplam 12 polis, seçildi.Gerekli eğitimlerini tamamlayan bu polislerden oluşturulan time 'Martı' adı verildi. Martılar, özellikle yaklaşan yaz mevsiminde vatandaşların yoğun olarak kullandığı, sohbet ettiği, spor yaptığı Kordon ve sahil şeridinde görev yapacak.

Bisikletli Martı polisleri, bu bölgelerde, asayiş olaylarından trafiğin düzenlenmesine kadar her olumsuzluğa anında müdahale edecek, gerekirse cezai uygulama da yapacak. Günlük 8 saat çalışacak olan polisler, hafta içi saat 24.00, hafta sonları ise saat 01.00'e kadar hizmetlerini sürdürecekleri açıklandı.
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, martıların göreve başlamaları için düzenlenen törende martı polislerini tek tek kutladı, insanların can ve mal güvenliklerinin korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak "Motorlu araçlarımız insanları rahatsız edebiliyordu, ama martılarla bu sorunu da aşmış olduk. Ben göreve geldiğim zaman yürüyen polis olacak demiştim. Bisikletli polislerimiz de bu düşüncenin bir parçası" dedi.

Editör: Haber Merkezi