Evrensel'in aktardığı habere göre, Kocaeli Kartepe’de M.K., köpeği ağaca astı. M.K.’nin köpeği astığını görenler bağırarak engel olmaya çalışırken, olay yerine geldiklerinde köpeğin öldüğüne şahit oldu. Bahçeye doğru gelenlere size ne der gibi hareketler yapan M.K. evine girdi.

Köpeğin ağaca asılı olduğu fotoğrafın sosyal medyada yayınlanmasının ardından tepki yağdı. Polis sosyal medyadaki paylaşımların ardından harekete geçerek M.K.’yi yakaladı. M.K. hakkında 'Mala zarar verme' suçundan adli işlem başlatılırken, idari para cezası uygulandı.

HAYVANLAR “MAL” STATÜSÜNDEN ÇIKARILMALI

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) 2020 yılının ilk 6 ayında yaşanan hayvan hakları ihlâllerini açıkladığı raporunda şunları söylemişti: “Biz raporlama çalışmamıza başlarken hayvanların yaşadıkları şiddetin sistematik bir sorun olduğunu anlatmayı hedeflemiştik. Bu 6 aylık rapor, pek çok veriye ulaşmamamıza rağmen, hayvanların yaşadıkları ihlallerin ne kadar derin ve toplumsal bir sorun olduğunu gösteriyor. Hayvanların insanlar tarafından gasbedilen haklarının bir an önce geri verilmesi, bunun için de hayvanların hukuksal olarak mal statüsünden çıkarılması gerekiyor. Yaşam hakkı savunucuları olarak hayvanların hakları geri verilene kadar bu hakların savunucusu olmaya devam edeceğiz.” 

Editör: Haber Merkezi