Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Porsuk Çayı Temizlik ekibi, günlük temizliklerini yapmak için suya açıldı. Ekipler, Orhangazi Mahallesi mevkiinde çayda büyük bir poşet buldu. Poşeti kontrol eden ekipler, pitbull cinsi köpekle karşılaştı.

İhbar üzerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi HAYDİ ekipleri sudan çıkarılan köpek üzerinde inceleme yaptı.

Yüzünde yaralar bulunan, poşetin içerisine taş konularak çaya atılan köpek, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne götürüldü. Köpeğin gerekli incelemelerinin ardından ilaçlanarak gömüleceği kaydedildi.

Hayvan Koruma Kanunu’na göre bakılması yasaklı cinsler arasında bulunan köpeği, çaya atan kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı.

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı, bu olayın takipçisi olup, her türlü yasal başvuruyu yapacaklarını belirterek, "Bu insanlık dışı olayın takipçisi olacağız. Suya poşet içinde atılan ve ilk incelemelerde yüzünde yaralar tespit edilen köpeğe detaylı otopsi yapılması ve bu canın ölümüne sebebiyet verenlerin bulunmasını talep ediyoruz. Her türlü yasal başvurumuzu yapacağız. Hayvanlara eziyet, şiddet ve ölüme ağır cezaların gelmesi şarttır. Yasada cezalar ağırlaştırılmadıkça bu katliamların sonu gelmeyecektir. Meclis'i göreve davet ediyorum" dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi