KONSİAD İzmir Şube Başkanı Metin Arıcı," KONSİAD'ı bir trene benzetiyorum. Lokomotif görevini İstanbul KONSİAD'ın üstlendiği bu trene Konya, Antalya ve Bursa'dan sonra bir vagon da İzmir'den eklemenin gururunu yaşıyoruz. Allah nice vagonlar eklemeyi nasip etsin" dedi. KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik de İzmir şubesinin açılışından duyduğu mutluluğu dile getirerek "Hayalimiz bütün iş insanlarımızın dünyanın her yerinde çok güzel işler başararak hem Konya'mızın hem de ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sağlamalarıdır. Bunu başaracaklarına inancım tamdır" diye konuştu.

'AMACIMIZ BİRLİK BERABERLİK'

KONSİAD İzmir Şube Başkanı Metin Arıcı, KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında 2019 yılı ikinci yarısından itibaren şubeleşme çalışmalarına başladıklarını, kısa sürede yönetim kurulunu oluşturduklarını ifade etti. Başkan Arıcı, "İzmir'imizde hemşehri derneklerimiz, vakfımız ve hatta işadamları derneklerimiz mevcut. Onların da başkanlarının içerisinde Konyalı olanlar var. Bizim amacımız Konyalı hemşehrilerimizle bir araya gelmek, istişareler yapmak; farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde ticaret yapma isteği olan işadamlarımızın birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlamak" diye konuştu. Arıcı, çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı KONFED-KONVAK Genel Başkanı Mehmet Aydoğan'a da teşekkürlerini iletti.

'ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik ise İzmir'in sanayi ve iş dünyası için büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve KONSİAD olarak bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukların farkında olduklarını belirterek "Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda sarsılmaz bir inançla çalışmaya, üretmeye ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Sanayici ve iş insanı olarak yatırım ve üretim hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Kemal Çelik, “Yenilikçi ve rekabetçi bir üretim anlayışının hakim kılmalıyız. Katma değeri yüksek üretimler yapmalıyız. İhracat odaklı çalışmalıyız. Bütün bunları ortak akıl, bilgi ve tecrübe paylaşımı ve güçbirliği ile başaracağız” dedi. Çelik, KONSİAD olarak sanayi ve iş dünyası faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerine de önem verdiklerinin altını çizdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısına belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi