İZ GAZETE- Konak Belediye Meclis üyesi ve Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan, CHP kongresinde Konak Gençlik Kolları Başkanlığı'na devam etmeyeceğini ve adaylığını koymayacağını sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. 

Konak Gençlik Kolları Başkanı Altanhan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet Halk Partimizin  yürekli Konak Gençlik Örgütü; 2015 yılında yola çıkarken bir hayalimiz vardı.  “Umudu Örgütleyeceğiz” diyerek, yeni bir hikaye başlattık. En büyük desteği sizlerden, örgütümüzden aldık. 4 onurlu yılı büyük mücadele ile geçirdik. Konak Gençlik Örgütü Başkanlığım sırasında sizlerden ve parti büyüklerimizden birçok şey öğrendim. Bu büyük ailenin bir parçası olmaktan her zaman büyük şeref duydum, duymaya da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Altanhan, yönetim kurulu ve Konak Gençlik örgütü ile birlikte 167 katılım, 71 etkinlik, 7 geniş katılımlı gençlik toplantısı, 22 basın açıklaması, 23 mahalle toplantısı, 11 kampanyaya imza attıklarını kaydetti.

Altanhan, bu faaliyetlerin dışında Anayasa Referandumu, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 27.Dönem 2018 Genel Seçimi ve Son olarak; Mart ayında gerçekleşen Yerel Seçim çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kullandı.

Orçun Altanhan, "2015 yılındaki Gençlik Kolları Kongresinde, seçime giren 2 listeyi, 2016 yılında, ortak uzlaşı şeklindeki revizyon ile yeni bir yönetim kurulu haline getirmemiz; Konak Gençlik Örgütünün farklı ve birleştirici yapısını gösterdiğimiz en anlamlı karardı. Yani her anımızda aldığımız görevi layığıyla yerine getirmek için çabaladık. Her zaman birleştiricilikten yana olduk. Ve geçtiğimiz mart ayında; Yerel Seçimde örgütümüz tarafından takdir görülerek Kent Meclisimizde temsiliyet hakkı kazandım.Gençliğin sesini daha fazla duyurmak, topluma ve kentimize faydalı projeler üretmek için büyük özveri ile çabalamakta olduğumdan ve olacağımdan şüpheniz olmasın. Bu yolda beni destekleyen büyük ailem her birinize teşekkür ediyorum. Mücadelemiz omuz omuza daha uzun yıllar sürecek. Ve bizler gençliğin öz gücüyle siyaseti şekillendirmeye hep birlikte devam edeceğiz. Umudu Örgütlemeyi ve partimizin iktidarı için mücadele etmeyi asla bırakmayacağız" dedi.

'BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYACAĞIM'

Altanhan, "Hayatım boyunca, alacağım görevler arasındaki en değerli görev olan Gençlik Kolları Başkanlığını 4 yıl boyunca İzmir’in kalbi Konak ilçemizde yapmış olmaktan gurur duyuyorum. Her yerde, her platformda söylediğimiz siyasetin gençleşmesi ve gençlerin her zaman ön safhalarda olması noktalarında;28 yaşında 4 yıl bu görevi yapmış arkadaşınız olarak, bu onurlu görevi benden daha genç yoldaşlarıma bırakacak olmanın gururuyla yeni dönem de Konak Gençlik Kolları Başkanlığına aday olmayacağımı’ sizlerle paylaşmak istiyorum.
Göreve hangi arkadaşımız gelirse gelsin; yönetim kurulu ile birlikte, layığıyla bir dönem geçireceğine inancım tamdır.
#BirlikteKonak anlayışı, #GençliğinGücü  ve #YeniBirHikaye ile devam edecek. Herkese Saygılarımı Sunarım" açıklamalarında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi