Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İzmir İl Örügüt ile Onbeşler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği’nin birlikte düzenlediği Nâzım Hikmet anması Fuar İzmir Sanat’ta gerçekleştirildi.

Nâzım’ın bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettirenlerin ve Nâzım dostlarının katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını Onbeşler Derneği’nden Recai Atalay yaptı. Nâzım Hikmet’in mücadele yıllarını anlatan sinevizyon gösterisiyle devam eden etkinlikte lise öğrencileri kürsüden anma konuşmaları yaptı ve Nâzım şiirlerini seslendirdi.

Nâzım Hikmet’in mücadelesini devam ettiren eski Aster-İş Sendikanı sorumlusu Ayhan Dümen yaptığı konuşmada, Nazım’ın hayatından bahsederken ve mücadeleyi ne kadar büyük umutlarla taşıdığına değindi. Dümen, Haziran ayında ölen diğer şair ve yazarlar Orhan Kemal ve Ahmed Arif’i de unutmayarak konuşmasını Nâzım’ın “Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim” şiiri ile sonlandırdı.

Etkinliğe müziğiyle katılan Deniz Polat’tan sonra, Türkiye Komünist Hareketi adına Deniz Tütmez söz aldı. Tütmez konuşmasında, Nâzım’ı bir ‘aşk’ şairi oldurmak için uğraşanlara karşı işçi sınıfının şairi olduğunu, komünist bir şair olarak tanımak ve tanıtmak gerektiğini vurgulayarak, Nâzım’ın verdiği mücadeleyi büyütmek ve işçi sınıfının kendi örgütlü gücünü yaratmak gerektiğine değindi.

Etkinlik tarihsel TKP ve TKH üyesi Kenan Doğan’ın okuduğu şiirler ve Viyan Kadın Korosu tarafından seslendirilen şarkılar ile sona erdi.

Etkinliğin çıkışında ise, Nâzım Hikmet heykeli önünde saygı duruşu yapıldı ve grev hakkı için mücadele eden Şişecam işçilerine destek mesajı gönderildi.

Editör: Haber Merkezi