Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ioannis Amanotidis'in İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti.

Ziyarete Yunan Bakan Yardımcısı Amanotidis'in yanı sıra Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ile 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait de katıldı. İki ülke komşuluk ve dostluğunun konuşulduğu ziyarette, Yunan Bakan Yardımcısı, Vali Ayyıldız'a iki ülke arasındaki dostluğa verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Ioannis Amanotidis, Selanikli olduğunu söyleyince, Rifat Sait, "İzmir'de çok sayıda Selanik göçmeni yaşıyor, bunlardan biri de eşimdir, sizlerin eniştesiyim" dedi. Yunan Bakan Yardımcısı Amanotidis, İzmir Valisi Ayyıldız'ı Selanik'e davet etti. Vali Ayyıldız da en yakın zamanda davete icabet edeceklerini belirtti.

Nisan ayında başlaması düşünülen İzmir - Selanik feribot seferleri de toplantıda görüşüldü. Yunan Bakan Yardımcısı Amanotidis, İzmir-Selanik arasındaki ilk feribot seferine Vali Erol Ayyıldız'ı da davet ederek, "sizi Selanik'te karşılayacağım" dedi.

24. Dönem İzmir milletvekili ve BASAM Başkanı Sait de "İzmir- Selanik arasındaki deniz yolunun açılması ve feribot seferlerinin başlaması iki ülke arasında dostluğu, turizmi ve ikili ilişkileri güçlendirecektir" diye konuştu. Yunanistan Başbakanı Çipras'ın son İzmir ziyaretinde de bu konunun görüşüldüğünü hatırlatan Sait, bu konuda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da destekleri olduğunu hatırlattı. İzmir'de çok sayıda Balkan göçmeni yaşadığını kaydeden Sait, bunların önemli kısmının Yunanistan'ın Batı Trakya, Selanik, Girit, Rodos ve İstanköy adalarından göç ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi