Davaya konu olay geçen yıl 19 Ağustos'ta Orta Mahalle'de meydana geldi. İddiaya göre; yazlık evin balkonunda eşi Nacize Erkurt ile birlikte çay içen Bülent Erkurt'a yazlık evin yolu konusunda tartıştıkları ve mahkemelik oldukları emekli albay Akgün Ö., “Sizi öldüreceğim, oğlum beni kurtaracak, bu yaştan sonra bir şey olmaz" diyerek, silahla tehdit etti. Daha sonra da evinden sokağa inen Bülent Erkurt'un eşi Nacize Erkurt'a ateş etti. Kurşun, evin balkonunda bulunan salıncağa isabet etti. Bir kez daha silahını ateşleyen Akgün Ö., bu kez Bülent Erkurt'u vurup ağır yaraladı. Ardından üç kez daha ateş etti. Aracı ile olay yerinden kaçan sanık Akgün Ö., olayda kullandığı tabancayı denize atıp, üzerinde barut izi kalmaması için elbiseleriyle birlikte denize girdi. Jandarma tarafından yakalanan sanık, ifadesinin ardından tutuklandı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Bülent Erkurt'u ve eşi Nacize Erkurt'u 'Kasten adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etmek' suçundan iki kez müebbet hapis cezazı istemiyle tutuklu yargılanan sanık Akgün Ö., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı sanığın iki kez müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti sanığı Bülent Erkurt'u öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından cezasını 25 yıla çevirdi. Mahkeme, sanığı Nacize Erkurt'u 'öldürmeye teşebbüs ve tehdit' suçlarından beraatine, tutukluluk halininin devamına karar verip davayı bitirdi.

Erkurt ailesinin avukatı Seyit Ahmet Akyüz, kararı temyiz etti. Akyüz, temyiz dilekçesinde şunları belirtti; “Sanık olaydan 10- 15 gün önce 'silahım çalındı' diye kolluk kuvetlerine başvuru yapmıştır. Sabah ölümle tehdit ediyor, öğleden sonra da ateş edip öldürüyor. Olay anında evinin güvenlik kameralarını kapatıyor. Eldiven takıp. Arabaya çalışır vaziyette bırakıyor. Olaydan sonra svap örnekleri çıkmasın diye elbiseleriyle denize giriyor. Nacize Erkurt'a da öldürmek amacıyla ateş ediyor. Kurşun balkonda duran salıncak demirine saplanıyor. Sanık, müvekkilimi öldürmek amacıyla ateş ediyor. Bu suçtan da cezalandırılması gerekir."
Avukat Akyüz, ayrıca sanığa karşı 500 bin liralık ihtiyati haciz kararı istemiyle talepte bulunduklarını ve sanığın tüm mallarına haciz uygulandığını da belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi