Koca, bazı kentlerdeki ortalama yeni vaka sayalarını da açıkladı. Koca, “İzmir’de son bir ayda günlük ortalama hasta sayısının 32, son bir haftada 38, son üç günde ise günlük ortalama yeni hasta sayısının 34 olduğunu açıkladı.

Bakan Koca şu bilgileri verdi: “ Türkiye 1 milyon 2151 vaka ile 51’inci sırada yer alıyor. Ölümlerde Avrupa ülkeleri ön sırada. Tükiye 1 milyon kişi başına 57 vefat ile 47’inci sırada. Fransa ölüm oranı bakımından yüzde 18.7 ile birinci, Belçika'da 16.7, İtalya'da 14.48, İnigltere’de 14.06. Ülkemizde yüzde 2.67 ölüm oranı ile 81. Sırada yer alıyor. Dünya henüz bir zafer elde edemedi. Henüz etkile bir ilaç bulunamadı. Aşı da bulunamadı. Haziran ayı ile başlattığımız normalleşmenin eski hayatımıza dönmek olmadığını her fırsatta söyledim. Gencimiz, yaşlımız maskeye ve mesafeye dikkat etti ve sonuç aldık. Güçlü sağlık alt yapımız vatandaşlarımızın desteği ile bize başarı öyküsü yaşattı. Kara göründü ama deniz hala dalgalı. Normalleşme bir zorunluluktur. Davranışlarımızı ne kadar kontrol altına alırsak o kadar başarı elde ederiz. Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Hastalık kontrol altında. Virüs şiddetini düşürmedi. “

Bakan Koca, “Mart ayı sonunda günde 1500 yeni vaka varken yarısı yoğun tedavi gerektiriyordu. Şimdi ise sadece yüzde 9.4’ü yoğun bakım gerektiriyor. Yoğun bakımda geçirilen süre 18.7 günden 2.8 güne düştü. Virüsün etkisinde azalma yok. Hekimlerin tedavi gücünde artış olduğu bir gerçek. Nişan başında 130 olan günlük entübe edilen hasta sayısı Haziran başında 18’e kadar düştü” dedi.

Editör: Haber Merkezi