İZ GAZETE - Olay 26.03.2019 tarihinde Kemeraltı'nda bulunan tarihi Kızlarağası Hanı'nda yaşandı. İzmir Bisikletli Kadınlar Grubu üyesi kadınlar, bisikletlerini hanın girişine bırakıp avluda oturmak istedi. Güvenlik tarafından hana bisikletleriyle alınmayan kadınlar duruma tepki gösterdi. Hanın güvenlik çalışanları tarafından, yönetimin kararı açıklaması nedeniyle hana alınmayan kadınlar daha sonra Kızlarağası Hanı Yönetim Kurulu sözcüsü Hatice Çizmeci ile görüştü. Çizmeci, yönetim kurulu kararı nedeniyle hana bisiklet girişinin olmadığını ve han çalışanları arasından bisikletle işe gelip gitmek isteyenlerin de bu karar yüzünden bisiklet kullanamadığını dile getirdi. 

YURTTAŞLAR OTOMOBİLLE ULAŞIMA İTİLİYOR

Çizmeci ile görüşme sonrası bisikletlerini hanın girişine bırakıp avluda oturan kadınlardan İzmir Bisikletli Kadınlar kurucusu Selda Erbay, duruma çok şaşırdıklarını, daha önce bisikletleri ile giremedikleri mekanların çoğunda bisiklet park edecek alanların olduğunu dile getirdi.

Bisikletli ulaşımı geliştirmek için birçok önemli adımın atıldığı İzmir'de şehrin merkezinde olan ve yurttaşların çokça vakit geçirdiği Kızlarağası'nda uygulanan bu karar kadınların tepkisini çekti. Özellikle artık alışveriş merkezlerinin bile bisikletlere özel park yerleri ve hatta tamir istasyonları yerleştirmeye başladığı İzmir’de böyle bir yasağı yadırgadıklarını belirten Erbay, han yönetiminin aldığı bu karar ile oraya gelmek isteyenleri otomobil kullanmaya ittiğini, işyeri kiracılarının da bu yöntemle otomobille ulaşıma itildiğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi